Το απόλυτο ρεκόρ: Toyota έκανε 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε μόλις 9 χρόνια

toyota tundra rekor xiliometra

Με χρυσά γράμματα στη Βίβλο της αυτοκίνησης έγραψε το όνομά του ένα αγροτικό της Toyota που διένυσε εκατομμύρια χιλιόμετρα μέσα σε λίγα χρόνια.

Βραβείο αξιοπιστίας που δεν έχει προηγούμενο διεκδικεί ένα μοντέλο της Toyota, το οποίο κατάφερε να καταγράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για ένα Toyota Tundra με έτος κατασκευής το 2007 το οποίο εντοπίστηκε το 2016 από μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας να έχει καταγεγραμμένα στο κοντέρ του 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ιδιοκτήτης αυτού του ακούραστου pick-up αποτελεί ο Victor Sheppard, ο οποίος σε ετήσια βάση πραγματοποιούσε 200.000 χλμ., όσα δηλαδή οι επαγγελμτίες στη βιομηχανία χερσαίων μεταφορών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ρεκόρ toyota χιλιόμετρα

Καθοριστικό ρόλο στο εν λόγω επίτευγμα, αδιαμφισβήτητα, διαδραματίζει το γεγονός ότι ο Victor επισκεπτόταν για τα σέρβις του αποκλειστικά εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Toyota. Ειδικότερα, σε μόλις 9 χρόνια πραγματοποίησε 116 επισκέψεις σε συνεργείο της ιαπωνικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να σφυρηλατήσει τις σχέσεις του με τους εργαζομένους.

Οι τελευταίοι δεν έμειναν ασυγκίνητοι από το εντυπωσιακό ρεκόρ του Tundra, και ως εκ τούτου αποφάσισαν να το αγοράσουν και να το αποσυναρμολογήσουν, ώστε να μελετήσουν εξονυχιστικά τα μηχανικά μέρη που επέδειξαν μια πρωτοφανή ανθεκτικότητα στην εξουθενωτική χρήση.

ρεκόρ toyota χιλιόμετρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που επίσης εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι τα εξαχθέντα συμπεράσματα των μηχανικών από την ανάλυση των μηχανικών μερών αξιοποιήθηκαν για τον σχεδιασμό της νέας, τρίτης γενιάς του Tundra, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα τον Ιούνιο του 2021.

Μία από τις αλλαγές που έγιναν στη νέα γενιά μετά τη μελέτη του Tundra του Victor ήταν η βελτίωση του πλαισίου για την καλύτερη κατανομή του βάρους, όπως και η επανασχεδίαση των καθισμάτων για την εξασφάλιση περισσότερων αποθηκευτικών χώρων.

ρεκόρ toyota χιλιόμετρα

Όσον αφορά τη λίστα με τις φθορές που είχε υποστεί το Tundra του Victor σε αυτά τα 1,6 εκατ. χιλιόμετρα, αυτή ήταν μικρή και περιελάμβανε μικροζημιές, όπως ένα κατεστραμμένο κλιπ για το αλεξήλιο.

Η πολυθρόνα κατάφερε να επιζήσει (παρ’ όλο που ο ιδιοκτήτης ζύγιζε πάνω από 190 κιλά, ενώ αλώβητος βγήκε και ο κινητήρας παρόλο που είχε επωμιστεί το δύσκολο έργο της μεταφοράς βαρέων φορτίων σε καθημερινή βάση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ