Αποκλείστηκαν από τα χιόνια και πέθαναν μέσα στα αυτοκίνητά τους

πακιστάν αποκλεισμένοι στο χιόνι

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι πέθαναν στο Πακιστάν, αποκλεισμένοι σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα που προκλήθηκε από τη συρροή δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών σε μια ορεινή πόλη όπου έπεφτε ασυνήθιστα πολύ χιόνι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι πακιστανικές υπηρεσίες διάσωσης Rescue 1122 έδωσαν στη δημοσιότητα έναν κατάλογο 21 ανθρώπων που υπέκυψαν, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, η γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους. Ο Χασαάν Χαουάρ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Πουντζάμπ, διευκρίνισε πως κατέληξαν από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οκτώ άνθρωποι πέθαναν από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό τους, αλλά δεν ήταν σαφές αμέσως αν τα άλλα θύματα υπέκυψαν από την ίδια αιτία ή δηλητηριασμένα από μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν μέσα στην καμπίνα του οχήματός τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Εσωτερικών Σέιχ Ραχίντ Άχμεντ δήλωσε πως ο στρατός κινητοποιήθηκε για να ανοίξει τους δρόμους και να παράσχει βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι κοντά στο Μουρί, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ακινητοποιημένα οχήματα το ένα πίσω από το άλλο με ένα μέτρο χιόνι στις σκεπές τους. Σύμφωνα με έναν τουρίστα, ο οποίος εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένος στην πόλη, σήμερα το απόγευμα εξακολουθούσε να χιονίζει. «Οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τρομερή κατάσταση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Ουσμάν Αμπάσι.

Εδώ και μέρες, στα πακιστανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποιούνταν πολλές φωτογραφίες οι οποίες εικόνιζαν τουρίστες να παίζουν με το χιόνι γύρω από το Μουρί, μια πόλη που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα από τους Βρετανούς ως σανατόριο για τα αποικιακά στρατεύματά τους. Οι αρχές της επαρχίας Πουντζάμπ ανακοίνωσαν πως το Μουρί κηρύχθηκε «ζώνη καταστροφής» και ζήτησαν από τον πληθυσμό να μην μεταβαίνει πλέον εκεί.

Οι αρχές είχαν ήδη προειδοποιήσει το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι οι επισκέπτες που φθάνουν στο Μουρί είναι υπερβολικά πολλοί, όμως αυτό δεν εμπόδισε πολυάριθμους κατοίκους του Ισλαμαμπάντ να σπεύσουν εκεί και πάλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ