Ο Άτλας της Volkswagen γίνεται ακόμα πιο δυναμικός

Volkswagen Atlas Cross Sport GT

Η Volkswagen παρουσίασε στις Ηνωμένες Πολιτείες μια πρώτη πρόταση για τη GT εκδοχή του μεγάλου Coupe SUV που ονομάζει Atlas Cross Sport, που φέρει δυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία και αποδίδει 300 ίππους.

Όπως υπονοεί και το όνομά του, πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων SUV -μήκους 4,9 μέτρων-, από αυτά που λατρεύουν οι Αμερικανοί και το αποτυπώνουν και στις πωλήσεις τους. Το Atlas είναι μια οικονομικότερη πρόταση σε σχέση με το Audi Q8, με δίλιτρο κινητήρα TSI ή V6, και έχει σημειώσει ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσει της τιμής του που ξεκινά στις ΗΠΑ από τα 31 χιλιάδες δολάρια, η επιτυχία είναι τέτοια που τώρα η VW παρουσίασε μια ισχυρότερη και πολύ πιο δυναμική σε εμφάνιση πρωτότυπη εκδοχή του, τη Sport GT, ώστε να διερευνήσει τις εντυπώσεις που θα αφήσει για να συμπεράνει αν πρέπει να τη βγάλει στην παραγωγή.

«Η παρουσίαση των νέων Golf GTI και Golf R μας έκανε να αναρωτηθούμε με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να εισάγουμε λίγη από αυτή τη μαγεία της Volkswagen και στα SUV μας. Το πρωτότυπο αυτό αποδεικνύει ότι είναι εφικτό να κατασκευάσουμε SUVs που θα βρίσκουν απήχηση στο ενθουσιώδες με τις επιδόσεις κοινό» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Group of America, Scott Keogh.

Το πρωτότυπο Atlas Cross Sport GT, βαμμένο στο κλασσικό μπλε χρώμα Eisvogelblau που χαρακτηρίζει τα VW επιδόσεων, διαθέτει λεπτομέρειες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα (αντί του χρωμίου) στο αμάξωμα, ειδικές ζάντες 22 ιντσών ABT Sport HR AeroWheels και στο εσωτερικό τους οκταπίστονες δαγκάνες των φρένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συμβατικά καθίσματα έχουν αντικατασταθεί με τέσσερα Recaro Sportster CS με επένδυση μικροϊνών και απομίμησης δέρματος. Επίσης, ο επιλογέας ταχυτήτων είναι πιο σπορ σε εμφάνιση, οι ζώνες ασφαλείας έχουν μπλε χρώμα και το τιμόνι είναι επίπεδο στο κάτω μέρος του.

Όσο για τον κινητήρα, εδώ έχει τοποθετηθεί ο 2.0 TSI του Golf R που, σύμφωνα με ασαφή προς το παρόν στοιχεία της εταιρείας, παράγει πάνω από 300 hp - σε σχέση με τους 235 hp της απλής δίλιτρης έκδοσης, και με τους 276 hp της έκδοσης με τον κινητήρα VR6 των 3.6 λίτρων. Η μετάδοση γίνεται μέσω του αυτόματου DSG 7 σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς, με το σύστημα 4Motion.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ