Αποκάλυψη για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Tourneo Custom

ford tourneo custom

H Ford αποκάλυψε το 100% ηλεκτρικό E-Tourneo Custom, με την γκάμα, επίσης, να περιλαμβάνει plug-in υβριδικές εκδόσεις, καθώς και τετρακίνητες ντίζελ επιλογές.

Η Ford Pro προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου E-Tourneo Custom, ένα από τα τέσσερα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας που θα λανσαριστούν στην Ευρώπη μέχρι το 2024.

Το μοντέλο προσφέρει επαρκείς χώρους για τη μεταφορά έως οκτώ επιβατών, άνεση, και ενσωματώνει ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μπαταρία που εξασφαλίζει έως και 370 χλμ. αυτονομίας.

Το E-Tourneo Custom εξοπλίζεται με μία μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 160 kW (215 ίππων), προσφέροντας εξαιρετική απόδοση και λειτουργία. Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του οχήματος πολλαπλών δραστηριοτήτων προσφέρει επίσης δυνατότητα κίνησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving) για ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και πιο ξεκούραστη και άνετη οδηγική εμπειρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford E-Tourneo Custom

Ένας ενσωματωμένος, τριφασικός φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kW μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε λιγότερο από οκτώ ώρες. Η φόρτιση από το 15 στο 80% ολοκληρώνεται σε περίπου 41 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 125 kW.

Το E-Tourneo Custom προσφέρει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 kg και μπορεί να μεταφέρει υψηλό ωφέλιμο φορτίο. Η τεχνολογία Pro Power Onboard επιτρέπει επίσης στους πελάτες να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες του ηλεκτρικού Tourneo Custom, προσφέροντας ηλεκτρική ισχύ έως και 2.3 kW μέσω πριζών στο εμπρός τμήμα της καμπίνας, η οποία αποδεικνύεται ιδανική για την τροφοδοσία ψηφιακών συσκευών, εργαλείων ή αθλητικού εξοπλισμού και κάμπινγκ όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο δίκτυο.

Σημειώνεται ότι η γκάμα του Tourneo Custom περιλαμβάνει επίσης PHEV εκδόσεις καθώς και τετρακίνητες ντίζελ επιλογές.

Ευρυχωρία και νέας γενιάς συστήματα

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα του οχήματος εξασφαλίζει γενναιόδωρους χώρους στην καμπίνα, είτε χρησιμοποιεί αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, Plug-In Hybrid ή κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα μοντέλα με στάνταρ και μακρύ μεταξόνιο προσφέρουν το καθένα τρεις σειρές καθισμάτων, με έως 8 θέσεις στο E-Tourneo Custom και έως και 9 θέσεις στo Tourneo Custom PHEV και τα μοντέλα με κινητήρα ντίζελ EcoBlue.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βελτιστοποιημένες προδιαγραφές εσωτερικού έχουν ως αφετηρία ένα ευέλικτο, νέο σύστημα καθισμάτων που εδράζονται σε ράγα στη δεύτερη και τρίτη σειρά για μέγιστη προσαρμοστικότητα στη διάταξη καμπίνας που εξασφαλίζει τους βέλτιστους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το σύστημα καθισμάτων που εδράζονται σε ράγα επιτρέπει στους πελάτες να σύρουν τα καθίσματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κατά μήκος των οδοντωτών ραγών ή να αφαιρούν τελείως τα καθίσματα εάν χρειαστεί. Τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται ανεξάρτητα, ενώ εκείνα της τρίτης σειράς είναι χωρισμένα σε μια διάταξη 2+1.

Ford E-Tourneo Custom

Ο εξοπλισμός της πολυτελούς καμπίνας περιλαμβάνει περαιτέρω νέα χαρακτηριστικά για να μπορούν οι πελάτες να εξατομικεύουν το όχημά τους και να αναβαθμίζουν την εμπειρία ταξιδιού. Μεταξύ αυτών είναι μία μεγάλη, γυάλινη πανοραμική οροφή που επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας και φωτεινότητας για τους επιβάτες. Για τις περιπτώσεις που ο οδηγός μεταφέρει βαριά αντικείμενα, οι ηλεκτρικές συρόμενες πλαϊνές πόρτες έχουν επίσης hands-free λειτουργία, ώστε να μπορούν να ανοίγουν με μια απλή κίνηση περνώντας το πόδι δίπλα από τον εμπρός τροχό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ιδιοκτήτες του Tourneo Custom μπορούν να επιλέγουν από μία γκάμα ελκυστικών εκδόσεων, όπως το περιπετειώδες Active, το εντυπωσιακό Sport και το κορυφαίο της σειράς Titanium X, το οποίο προσφέρει τον πιο ολοκληρωμένο εξοπλισμό από οποιοδήποτε Tourneo μέχρι σήμερα (ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών και full matrix LED φωτισμό).

Η νέα αρχιτεκτονική του οχήματος προσφέρει χαμηλότερο ύψος πατώματος και ένα νέο, ενσωματωμένο πλαϊνό σκαλοπάτι που διευκολύνει την είσοδο και τη φόρτωση. Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται από κορυφαία στην κατηγορία ανοίγματα τόσο για τη συρόμενη πλαϊνή πόρτα όσο και για την πίσω πόρτα που ανοίγει προς τα πάνω.

Ford E-Tourneo Custom

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα έχει επιτρέψει επίσης τη διατήρηση του συνολικού ύψους του αυτοκινήτου κάτω από δύο μέτρα σε πολλές εκδόσεις, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε γκαράζ και πολυώροφα παρκινγκ αυτοκινήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο οι οδηγοί όσο και οι επιβάτες επωφελούνται από τις βελτιώσεις σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών, τις οποίες προσφέρει το επανασχεδιασμένο πλαίσιο που διαθέτει μία εντελώς νέα ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Αυτή είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα και προσφέρει βελτιωμένη οδηγική άνεση, χειρισμό και ποιότητα κύλισης.

Νέα σχεδίαση – μέσα έξω

Η σχεδίαση του εμπρός τμήματος είναι δυναμική και αντανακλά την υψηλή φήμη του ονόματος Tourneo στο συγκεκριμένο τομέα. Το αμιγώς ηλεκτρικό E-Tourneo Custom υπογραμμίζει την τεχνολογία και τις επιδόσεις του μέσω μια μοναδικής σχεδιαστικής προσέγγισης στη μάσκα, που συνδυάζεται με έναν πολύ διακριτικό φωτισμό LED και μια χαρακτηριστική φωτιστική υπογραφή πλήρους πλάτους.

Ford E-Tourneo Custom

Στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει μία εργονομική οθόνη αφής 13 ιντσών με σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4 που συνδυάζεται με έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων για τη δημιουργία ενός διαισθητικού, εστιασμένου στον οδηγό cockpit, με ασύρματη συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay στάνταρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα υπάρχει ανακλινόμενο τιμόνι, ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να χρησιμοποιείται ως εργονομική βάση συσκευών για laptop και tablet, ή να αναδιπλώνεται και να μεταμορφώνεται σε ένα επίπεδο βολικό τραπέζι.

Επιλογή κινητήρων που ταιριάζει στις ανάγκες των πελατών

Το νέο Tourneo Custom PHEV χρησιμοποιεί ένα παράλληλο υβριδικό σύστημα που προσφέρει την ευελιξία ενός αποδοτικού βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson με χωρητικότητα 2.5 λίτρων για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 11.8 kWh που επιτρέπει εκτιμώμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 50 χλμ. που αποδεικνύεται ιδανική για διαδρομές σε αστικές ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ford Tourneo Custom

Παράλληλα με τα ηλεκτροκίνητα συστήματα, η Ford θα προσφέρει επίσης το Tourneo Custom με τους κινητήρες ντίζελ EcoBlue τελευταίας γενιάς σε εκδόσεις με ισχύ 136 PS, 150 PS ή 170 PS – σε συνδυασμό με την επιλογή ενός πολύ αποδοτικού, οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ή ενός εξατάχυτου μηχανικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Tourneo Custom εισάγει επίσης μία επιλογή με σύστημα τετρακίνησης, που αυξάνει την αυτοπεποίθηση σε πελάτες που χρειάζονται αυξημένες ικανότητες σε όλες τις καιρικές συνθήκες καθώς και για ιδιοκτήτες που αναζητούν πρόσβαση σε χώρους κάμπινγκ, ακτές και μονοπάτια. Το σύστημα τετρακίνησης διατίθεται στις ντιζελ εκδόσεις, των 136 PS και 170 PS, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο. Όσοι χρειάζονται περισσότερη πρόσφυση αλλά προτιμούν ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων μπορούν να παραγγέλνουν ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με τους κινητήρες ντίζελ EcoBlue των 136 PS και 150 PS. Οι εκδόσεις με κινητήρα ντίζελ να εξασφαλίζουν μέγιστο βάρος ρυμουλκούμενο με φρένα που φτάνει τα 2.500 kg.

Το Tourneo Custom διαθέτει μια ολοκληρωμένη σουίτα με τα πιο πρόσφατα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της Ford, που περιλαμβάνει ορισμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο, όπως τα Intelligent Adaptive Cruise Control με Lane Centring, Reverse Brake Assist, Fully Active Park Assist και σύστημα κάμερας 360 μοιρών που παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από το όχημα για ευκολότερους ελιγμούς στην πόλη.

Ford Tourneo Custom
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολοκληρωμένη υποστήριξη από την FordPro

Οι πελάτες επωφελούνται από την ταχύτατη συνδεσιμότητα μέσω ενός στάνταρ 5G μόντεμ που παρέχει βολική και διαισθητική υποστήριξη από τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ford Pro οι οποίες καθιστούν το Tourneo Custom απλό και αποδοτικό.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να διαχειρίζονται τη φόρτισή τους, να προθερμαίνουν την μπαταρία και την καμπίνα, να κλειδώνουν από απόσταση τις πόρτες και να παρακολουθούν την ασφάλεια του οχήματος, καθώς και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις υγείας ειδικές για το όχημα μέσω της εφαρμογής FordPass ή, για διαχειριστές επιχειρήσεων, το λογισμικό ενίσχυσης της παραγωγικότητας της Ford Pro .

Τα μοντέλα Tourneo Custom με κινητήρες ντίζελ EcoBlue προγραμματίζονται να φτάσουν στους πελάτες από τα μέσα του 2023, ενώ πρόσθετες παραλλαγές θα είναι διαθέσιμες αργότερα μέσα στη χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ