Αποκάλυψη για τη νέα και ισχυρότερη Toyota Corolla

toyota corolla nea

Με σημαντική αύξηση στην ιπποδύναμή της, αλλά και πιο σύγχρονα συστήματα θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά η ανανεωμένη εκδοχή της Corolla.

Στην παρουσίαση της ανανεωμένης εκδοχής της Corolla, στις εκδόσεις hatchback, station και sedan προχώρησε η Toyota, προσδίδοντας στο μοντέλο επιπλέον δόσεις ισχύος.

Όπως και στην υφιστάμενη Corolla, η ανανεωμένη εκδοχή της θα διατίθεται με υβριδικά σύστημα κίνησης που έχουν ως βάση τους βενζινοκινητήρες των 1.800 ή 2.000 κ.εκ.

Η συνολική ισχύς της έκδοσης με τον 1.800αρη κινητήρα έχει αυξηθεί στους 140 ίππους (από 122 PS), μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα κατά 1,7 δλ., στα 9,2 δλ., ενώ παρά την αυξημένη δύναμη, οι εκπομπές CO2 βρίσκονται και πάλι στα 102 γρμ./χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Corolla ανανεωμένη

Όσον αφορά υβριδικό σύστημα με το 2λιτρο μοτέρ, αυτό αποδίδει 196 PS (από 184 PS), με το σπριντ 0 -100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται στα 7,5 δλ., την ίδια ώρα που οι εκπομπές ρύπων έχουν πέσει στα 107 γρμ./χλμ. (-3 γρμ./χλμ.)

Σημειώνεται δε ότι η Toyota έδωσε έμφαση και στην ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης, καθιστώντας πιο άμεση την απόκριση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση, ενώ παράλληλα μείωσε τον θόρυβο που παράγεται από αυτόν.

Toyota Corolla ανανεωμένη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπροσθέτως, η ανανεωμένη Corolla φέρει και πιο σύγχρονη εμφάνιση, χάρη στις αλλαγές στην μπροστινή μάσκα, τις εσοχές των φωτιστικών σωμάτων ομίχλης, αλλά και τη σχεδίαση των ζαντών αλουμινίου. Οι πιο «πλούσιες» εκδόσεις εξοπλισμού των μοντέλων hatchback και station (Touring Sports) αποκτούν bi-LED κεντρικούς προβολείς που μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα Adaptive High-beam System (AHS).

Διευρυμένη είναι και η παλέτα χρωμάτων για το αμάξωμα, μέσω τριών νέων επιλογών. Πρόκειται για τα χρώματα Juniper Blue, Midnight Teal, και Metallic Grey.

Toyota Corolla ανανεωμένη

Η facelift εκδοχή της Corolla προβάλλει βελτιωμένη και στο πεδίο της συνδεσιμότητας, παρουσία μιας μεγαλύτερης οθόνης αφής 10,5”, ενώ προαιρετικά διατίθεται οθόνη 12,3” που παραμετροποιείται μέσω τεσσάρων προφίλ οδήγησης: Casual, Smart, Sport και Τough.

Στο επίκεντρο, βρέθηκε και η δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα συστήματα Acceleration Suppression, Emergency Steering Assist Safe Exit Assist system. Τέλος, η νέα Corolla θα διατίθεται και στην πιο σπορτίφ έκδοση GR Sport.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη θα γίνει το 1ο τρίμηνο του 2023.

Toyota Corolla ανανεωμένη

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ