Αποκάλυψη για τη νέα Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Toyota Corolla αποκτά έκδοση Cross και τη δυνατότητα να κοιτάξει στα μάτια προτάσεις που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των SUV.

H Toyota Corolla δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, στην περίπτωση ωστόσο που φέρει τα διακριτικά Cross και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία την κατατάσσουν στην ευρύτερη κατηγορία των SUV, τότε βρισκόμαστε απέναντι σε ένα πολύ διαφορετικό τετράτροχο.

Επί της ουσίας αυτή είναι η πρώτη φορά που μια Toyota Corolla αποκτά λόγο στο πολυδιαφημισμένο segment των οχημάτων ελευθέρου χρόνου, κοιτώντας στα μάτια προτάσεις όπως το Nissan Qashqai και το Hyundai Tucson.

Toyota Corolla Cross
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μήκος που φτάνει τα 4,46 μέτρα, διατηρεί τον οικογενειακό χαρακτήρα ενός μικρομεσαίου hatchback προσδίδοντας έναν άλλον αέρα περιπέτειας στην γκάμα ενός μοντέλου που έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περά από την αισθητή διαφοροποίηση των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών της, η νέα Toyota Corolla Cross, διαθέτει το πλεονέκτημα των πλήρως υβριδικών συνόλων με τα οποία εφοδιάζεται, αποτελώντας την αφετηρία δικίνητων αλλά και τετρακίνητων εκδόσεων.

Toyota Corolla Cross

Πρόκειται για το υβριδικό σύνολο το οποίο συνδυάζει τη λειτουργία ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης με εκείνη ενός ηλεκτρικού κινητήρα, αποδίδοντας συνδυαστικά 197 ίππους. Μάλιστα, στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοσης, το ηλεκτρικό μοτέρ των 30,6 kW τοποθετείται στον πίσω άξονα και κινεί κατά αποκλειστικότητα τους πίσω τροχούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αναβαθμισμένη επιστρέφει και η μπαταρία του υβριδικού συνόλου, καθώς είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου και διαθέτει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και χωρητικότητα σε σχέση με το παρελθόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Corolla Cross

Τα προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας συμπληρώνουν το προφίλ του ιαπωνικού SUV, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά από το φθινοπώρο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ