Αποκάλυψη για την αναβαθμισμένη Toyota Corolla

Toyota Corolla

Η Toyota ανακοίνωσε αλλαγές για την γκάμα της Corolla, η οποία αναβαθμίζεται στους τομείς του στιλ και του multimedia συστήματος, ενώ αποκτά και νέα έκδοση TREK Special Edition.

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατ., από την πρώτη γενιά της μέχρι σήμερα, η Toyota Corolla είναι το αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο best seller, μια επιτυχία που οφείλεται και στο διαρκές «ραφινάρισμα» που πραγματοποιούν οι Ιάπωνες στο μικρομεσαίο μοντέλο τους.

Αυτό ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση, με την Toyota να ανακοινώνει μικρές αλλαγές για την Corolla, τόσο εκτός όσο και εντός.

Toyota Corolla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα η αναβαθμισμένη Corolla θα εφοδιάζεται το 2022 με την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο, σύμφωνα και με την ίδια, βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό τη συνδεσιμότητα. Στα ανώτερα επίπεδα εξοπλισμού το εν λόγω multimedia σύστημα θα αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Το νέο σύστημα έχει έναν σαφώς ισχυρότερο επεξεργαστή που είναι 2,4 φορές ταχύτερος σε σχέση με τον προηγούμενο με τον έλεγχο του multimedia να πραγματοποιείται μέσω υψηλής ευκρίνειας οθόνη με διαγώνιο στις οχτώ (8) ίντσες. Ο οδηγός δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιεί τα δεδομένα του κινητού του αφού η αναβαθμισμένη Corolla θα «φροντίζει» από μόνη της γι' αυτό με ενσωματωμένη SIM και τετραετούς διάρκειας συνδρομή Toyota Smart Connect.

Toyota Corolla

Το σύστημα δίνει άμεσα πρόσβαση στις «έξυπνες» συσκευές που βρίσκονται εντός της καμπίνας και στις λειτουργίες του έρχονται να προστεθούν οι φωνητικές εντολές για το ίδιο το σύστημα πολυμέσων όσο και για κάποιες από τις λειτουργίες των υπόλοιπων συστημάτων του αυτοκινήτου. Οι αναβαθμίσεις του λογισμικού του θα πραγματοποιούνται «Over The Air» με το σύστημα πολυμέσων να είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ θα παρέχει και cloud υπηρεσία πλοήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Corolla

Στον τομέα του στιλ η Toyota αναφέρει την προσθήκη στην παλέτα των χρωμάτων δύο νέων επιλογών (Platinum White Pearl και Silver Metallic), διαθέσιμα και στις εκδόσεις bi-tone με το διαφορετικό χρώμα οροφής. Για τη σεντάν Corolla η Toyota προσθέτει στις επιλογές και μια νέας σχεδίασης ζάντας διαμέτρου 17 ιντσών, η οποία και θα είναι στάνταρ στα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού.

Toyota Corolla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, στη γκάμα της Corolla έρχεται να προστεθεί και η νέα ειδική έκδοση TREK, η οποία έγινε πραγματικότητα σε συνεργασία με την γνωστή ομώνυμη εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων. Η έκδοση θα διατίθεται αποκλειστικά σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα κίνησης που έχει ως βάση το δίλιτρο μοτέρ εσωτερικής καύσης. Ξεχωρίζει από την αυξημένη κατά 20 χλστ. απόσταση από το έδαφος, τα χρωμιωμένα πλαίσια των παραθύρων, τις νέας σχεδίασης ζάντες των 18 ιντσών και τις προστασίες περιμετρικά του αμαξώματος προσδίδουν στην Corolla ένα πιο περιπετειώδες look.

Οι διαφορές συνεχίζονται και στο εσωτερικό με μαύρα γυαλιστερά χερούλια για τις πόρτες, μαύρες δερμάτινες επενδύσεις και σατινέ φινιρίσματος φιλέτα στις πόρτες και το ταμπλό.

Οι προπωλήσεις της αναβαθμισμένης Corolla αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα με τις πρώτες παραδόσεις στην Ελλάδα να ξεκινούν από τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου (δείτε εδώ τις τιμές του μοντέλου στην Ελλάδα).

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ