Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes GLE

mercedes gle

Η Mercedes αποκάλυψε την ανανεωμένη GLE που ενσωματώνει ακόμα πιο σύγχρονες τεχνολογίες και διατίθεται αποκλειστικά με υβριδικά και plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Στην αποκάλυψη της ανανεωμένης GLE προχώρησε η Mercedes η οποία εξόπλισε το μεγάλο premium SUV της με νέα τεχνολογία, ένα πιο σύγχρονο σύστημα πολυμέσων MBUX, ενισχυμένες εκτός δρόμου ικανότητες και αποκλειστικά υβριδικές εκδόσεις.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο δεν εντοπίζονται κραυγαλέες διαφορές, με βασικά στοιχεία διαφοροποίησης το νέο μπροστινό προφυλακτήρα, τη νέα μάσκα που έχει διαιρεθεί σε δύο τμήματα φέροντας χρωμιωμένες λεπτομέρειες, αλλά και τα φώτα ημέρας που φέρουν διαφορετική φωτεινή υπογραφή.

mercedes gle
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό η μεγάλη αλλαγή αφορά στην ενσωμάτωση της νέας γενιάς του συστήματος πολυμέσων MBUX. Οι δίδυμες ψηφιακές οθόνες των 12,3 ιντσών παραμένουν στη «θέση» τους, αλλά πλέον οδηγός μπορεί να ρυθμίσει μέσω της κεντρικής οθόνης αφής περισσότερες λειτουργίες, απ’ ό,τι στο απερχόμενο μοντέλο.

Πλέον έχει προστεθεί η στάνταρ ασύρματη συνδεσιμότητα σε Apple CarPlay και Android Auto, την ίδια ώρα που η λειτουργία του voice assistant (φωνητικές εντολές) είναι πιο αποτελεσματική από ποτέ, ενώ υπάρχουν και over-the-air αναβαθμίσεις.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν στους κινητήρες που όλοι τους φέρουν υβριδική τεχνολογία (ήπια υβριδική ή plug-in hybrid) και συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

mercedes gle

Στην Ευρώπη η γκάμα plug-in υβριδικών εκδόσεων περιλαμβάνει την βενζινοκίνητη GLE 400e 4ΜΑTIC που αποδίδει 282 ίππους, με την αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια να ξεπερνά τα 100 χλμ , ενώ υπάρχει και η GLE 350de 4MATIC των 245 ίππων, με την ηλεκτρική αυτονομία επίσης να ξεπερνά τα 100 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mercedes gle

Αναφορικά με τις ήπια υβριδικές εκδόσεις υπάρχουν οι diesel GLE 300d 4MATIC και GLE 450d 4MATIC που αποδίδουν 269 και 367 ίππους αντίστοιχα και η βενζινοκίνητη 450 4ΜΑΤIC των 381 ίππων. Σε όλες τις mild hybrid εκδόσεις υπάρχει ηλεκτρομοτέρ που προσθέτει 20 ίππους.

Στην κορυφή της γκάμας φιγουράρουν οι ΑΜG εκδόσεις και συγκεκριμένα οι GLE 53 με έναν 3λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα των 429 ίππων (+22 PS από το ηλεκτρομοτέρ) καιη GLE 63 S με έναν twin-turbo V8 των 4.000 κ.εκ. που αποδίδει 603 ίππους (+22 PS από τον ηλεκτροκινητήρα).

mercedes gle
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ