Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4Matic+ -Με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 100 χλμ.

Νέα Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4Matic+ 2024

Η Mercedes-AMG προχώρησε στην αποκάλυψη της plug-in υβριδικής E 53 Hybrid 4Matic+, η οποία συνδυάζει επιδόσεις supercar με αμιγώς ηλεκτρική δυνατότητα κίνησης.

Οι επιδόσεις μπαίνουν στο επίκεντρο στη νέα Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4Matic+, η οποία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό ως sedan αλλά και ως station wagon και μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για εντυπωσιακά μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έναντι των υπόλοιπων εκδόσεων της E Class, το μοντέλο της Mercedes-AMG φέρει νέο προφυλακτήρα και στα δύο άκρα που αυξάνει το πλάτος του αυτοκινήτου κατά 22 χλστ., διαφορετικής σχεδίασης αεροδυναμικές ποδιές, αεροτομή στο πίσω μέρος για τη σεντάν έκδοση αλλά και διαφορετικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 19 ιντσών που μπορούν να φτάσουν προαιρετικά έως και τις 21 ίντσες.

Και ο διάκοσμος στο πολυτελές εσωτερικό της E 53 Hybrid 4Matic+ είναι αποκλειστικός γι' αυτό το μοντέλο με το ξύλο, το δέρμα και τα ανθρακονήματα να έχουν σημαντική συνεισφορά στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας όπως και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός που συμπληρώνει την εικόνα.

Οι αποκλειστικότητες συνεχίζονται και στα γραφικά του συστήματος πολυμέσων της E CLass, ενώ διαθέσιμη προαιρετικά είναι και η MBUX Superscreen που φέρει ξεχωριστή οθόνη αφής για τον συνοδηγό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προηγμένο σύστημα κίνησης της νέας E Class επιδόσεων αποτελείται από έναν εν σειρά εξακύλινδρο, υπετροφοδοτούμενο κινητήρα τριών λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 163 ίππων και 480 Nm ροπής και μια μεγάλη για τα δεδομένα των PHEV συστοιχία μπαταριών με ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα στα 21,22 kWh.

Χάρη στους 449 ίππους του θερμικού κινητήρα η στάνταρ συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 585 ίππους και τα 750 Nm ροπής, οι οποίοι μπορούν να ανέβουν έως τους 612 με το πρόγραμμα «Race Start» του προαιρετικού πακέτου «AMG Dynamic Plus».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αμέριστη βοήθεια της 4κίνησης και του 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου AMG Speedshift (σε αυτό ενσωματώνεται το ηλεκτρικό μοτέρ), η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,8 δευτερολεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα (από 250 χλμ./ώρα) με το προαιρετικό πακέτο AMG Driver.

Για την πλήρη αξιοποηση των επιδόσεων supercar που προσφέρει το μεσαίο μοντέλο των Γερμανών, η Mercedes-AMG δεν περιορίστηκε στην αναβάθμιση του συστήματος κίνησης. Το πλαίσιο της E Class ενισχύθηκε στα σημεία για υψηλότερα επίπεδα στιβαρότητας, με έξτρα νεισχύσεις στις αναρτήσεις και στους δύο άξονες.

Αναθεώρηση έγινε και στη λειτουργία της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης ειδικά για τις υψηλές απαιτήσεις της E 53 Hybrid 4Matic+ και εκτός από τις ενισχύσεις, νέο είναι και το λογισμικό που τη διαχειρίζεται. Το εμπρός μετατρόχιο έχει παράλληλα αυξηθεί, ενώ διαφορετικά είναι και τα σινεμπλόκ του πίσω άξονα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντυπωσιακές είναι και οι προδιαγραφές των φρένων με τους εμπρός εσωτερικά αεριζόμενους δίσκους να έχουν διάμετρο 370 χλστ. και πάχος 36 χλστ. Οι πίσω είναι διαμέτρου 360 χλστ. (26 χλστ. πάχος), οι εμπρός δαγκάνες είναι τεσσάρων εμβόλων και οι πίσω μονοπίστονες.

Αναφορικά με την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση της Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4Matic+ για αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 93-101 χιλιόμετρα για τη σεντάν έκδοση με μέση κατανάλωση 0,8-1 λτ./100 χλμ. Με την μεγάλη μπαταρία αποφορτισμένη η μέση κατανάλωση κατά το πρότυπο WLTP βρίσκεται στα 8,6 λτ./100 χλμ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά είναι τα 140 χλμ./ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ