Αποκάλυψη για τη νέα υβριδική McLaren Artura Spider

Αποκάλυψη για τη νέα McLaren Artura Spider 2024

Η McLaren προχώρησε στην παρουσίαση της Artura Spider, του πρώτου ανοιχτού μοντέλου στην ιστορία της που φέρει υβριδικό σύστημα κίνησης.

Με τη νέα Artura Spider το supercar της βρετανικής εταιρείας είναι πλέον διαθέσιμο και σαν roadster, εκτός από coupe, ενώ και το δεύτερο επωφελείται από τις αναβαθμίσεις που πραγματοποίησε η McLaren με στόχο τη βελτίωση της συνολικής του απόδοσης.

Ως το πρώτο ανοιχτό υβριδικό supercar της McLaren η Artura Spider φέρει ηλεκτρικά ανοιγόμενη σκληρή οροφή, η οποία εξαφανίζεται πίσω από τα καθίσματα ή εμφανίζεται σε 11 δευτερόλεπτα και αυτή είναι μια λειτουργία που μπορεί να πραγματοποιήσει με ταχύτητα κίνησης έως και 50 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και σύνθετα υλικά, ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμη και με γυαλί που μπορεί να αλλάξει τη διαφάνειά του ηλεκτροχρωμικά, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η McLaren αναφέρει πως η Artura Spider είναι το ελαφρύτερο μοντέλο της κατηγορίας του με διάφορα από τον ανταγωνισμό που φτάνει έως και τα 83 κιλά, με το βάρος του υβριδικού supercar να βρίσκεται στα 1.457 κιλά χωρίς υγρά, στην πιο ελαφριά εκδοχή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια το πανίσχυρο υβριδικό σύστημα κίνησης της Artura, που συνδυάζει υπερτροφοδοτουμενο τρίλιτρο V6 κινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ, έχει μέγιστη συνδυαστική ισχύ 700 ίππων και 720 Nm με την ισχύ να παρουσιάζεται αυξημένη κατά 20 άλογα σε σχέση με πριν. Ο θερμικός κινητήρας αποδίδει 605 ίππους και ο ηλεκτρικός που ενσωματώνεται στο αυτόματο κιβώτιο είναι 95 ίππων και 225 Nm.

Το υβριδικό σύστημα εξασφαλίζει 0-100 χλμ./ώρα σε τρία δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 8,4 δεύτερα, με το βρετανικό roadster να χρειάζεται 21,4 δεύτερα για να φτάσει έως τα 300 χλμ./ώρα από στάση και την τελική του να φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Η McLaren κάνει παράλληλα λόγο για εκ νέου «καλιμπράρισμα» και αναβάθμιση του κιβωτίου με αποτέλεσμα οι αλλαγές ταχυτήτων να πραγματοποιούνται ταχύτερα (κατά 25%) σε σχέση με πριν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντυπωσιακά χαμηλή είναι για την απόδοση του υβριδικού συνόλου η επίσημη κατανάλωση στον συνδυασμένο κύκλο του WLTP, η οποία βρίσκεται στα 4,8 λτ./100 χλμ. και «συνοδεύεται» από χαμηλές εκπομπές CO2 στα 108 γρ./χλμ.

Το σύστημα που φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα στα 7,4 kWh και επιτρέπει στο βρετανικό supercar να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά για αποστάσεις έως και 33 χλμ.

Η McLaren κάνει λόγο για επιπλέον αλλαγές και αναβαθμίσεις έναντι της προηγούμενης coupe έκδοσης της Artura στην ανάρτηση του supercar αλλά και στις νέες βάσεις κινητήρα που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δυνάμεων που αναπτύσσονται εντός του πλαισίου. Η τιμή της νέας Artuta Spider στη Μ. Βρετανία ξεκινά από τα 258.900 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ