Αποκάλυψη για τα νέα Fiat 500X και Tipo Hybrid

Fiat Tipo 500X

Τα δύο ήπια υβριδικά μοντέλα συναγωνίζονται σε οικονομία της αντίστοιχες diesel εκδόσεις, χωρίς να υπολείπονται σε ισχύ.

Στην επέκταση της γκάμας κινητήρων του compact SUV, 500Χ και του μικρομεσαίου crossover μοντέλου της, Tipo Cross, προχώρησε η Fiat.

Τα δύο μοντέλα θα προσφέρονται και στις ήπια υβριδικές εκδόσεις Hybrid, οι οποίες θα κινούνται από τον νέας γενιάς turbo 4κυλινδρου κινητήρα FireFly χωρητικότητας 1,5 λίτρων και απόδοσης 130 ίππων – 240Nm ροπής. Αυτός πλαισιώνεται από 48βολτη ήπια υβριδική τεχνολογία και, συγκεκριμένα, έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 15 kW, που συνεργάζεται με νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων.

Χάρη στην προηγμένη υβριδική τεχνολογία, ο κινητήρας FireFly επικουρείται επίσης από έναν ηλεκτροκινητήρα BSG (μίζα/γεννήτρια), ο οποίος προσφέρει αθόρυβη και άμεση εκκίνηση, ενώ ο κύριος ηλεκτροκινητήρας δίνει τη δυνατότητα κίνησης ακόμα και με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Fiat Tipo Hybrid

Στον αστικό κύκλο η περίοδος που ο κινητήρας λειτουργεί με χαμηλό φορτίο μπορεί να φτάσει και το 62%, κάτι που προσφέρει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση στην πόλη ακόμα και σε σχέση με ένα αυτοκίνητο diesel. Σύμφωνα με τη Fiat, τα Tipo και 500X Hybrid “καίνε” 5,1 και 4,7 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα, όταν οι diesel εκδόσεις (1,6 λτ) καταναλώνουν 5,4 λτ./100 χλμ. (500X) και 5,0 λτ./100 χλμ. (Tipo).

Ενισχυμένες προβάλλουν και οι επιδόσεις. Το μικρό SUV επιταχύνει στα πρώτα 100χλμ./ώρα σε 9,4 δλ., όταν στο Tipo αρκούν 8,8 δλ. Τα εύσημα αποδίδονται στον ηλεκτροκινητήρα ο οποίος εξαφανίζει την υστέρηση του turbo βελτιώνοντας την απόκριση στο γκάζι.

Με την παρουσίαση των νέων 500X Hybrid και Tipo Hybrid, η Fiat ολοκληρώνει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Αφετηρία ήταν τα 500 Hybrid και Panda Hybrid και συνεχίστηκε με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Fiat 500x Hybrid

Τώρα, με την αποκάλυψη των 500X και Tipo που εφοδιάζονται με το νέο υβριδικό σύστημα των 48 Volt, η Fiat ολοκληρώνει τη δέσμευση της να προσφέρει τουλάχιστον μία έκδοση χαμηλών ρύπων για κάθε της μοντέλο, ενώ παράλληλα προχωρά με ταχύτητα στη νέα εποχή της κινητικότητας και την ενεργειακής μετάβασης.

Την ίδια στιγμή, με την παρουσίαση των 500Χ Hybrid και Tipo Cross Hybrid ενισχύεται περαιτέρω η συνεργασία της μάρκας με τον φιλανθρωπικό οργανισμό (RED), με τις νέες εκδόσεις πέρα από το περιβαλλοντολογικό όφελος να συνεισφέρουν και στην αντιμετώπιση των πανδημιών.

Οι τιμές των μοντέλων στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Fiat 500x Hybrid
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ