Αποκάλυψη για το νέο Mazda 2

Mazda 2

Η νέα γενιά του ιαπωνικού σουπερμίνι είναι υβριδική και θα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2022.

Το νέο Mazda2 Hybrid αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Toyota, θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα την άνοιξη του 2022 και αποτελεί το πρώτο φουλ υβριδικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας. Το full hybrid σύστημα του νέου Mazda2 αποτελείται από έναν θερμικό 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, μία μπαταρία 4,3 kWh και ένα ηλεκτρομοτέρ 80 ίππων, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 116 ίππους.

Σύμφωνα με την Mazda, το νέο υβριδικό 2 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,7 δλ., με την μέση κατανάλωση να κυμαίνεται από τα 3,1 έως τα 3,3 λτ/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 από 87 έως 91 γρ/χλμ., ανάλογα με την διάσταση των τροχών (16 ή 17 ίντσες).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazda 2

Η εκκίνηση του νέου Mazda2 Hybrid γίνεται πάντα ηλεκτρικά, προσφέροντας ομαλή και αθόρυβη λειτουργία χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον με ρύπους. Υπό κανονικές συνθήκες, το σύστημα διαχείρισης ρυθμίζει το τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί (ηλεκτρικά ή υβριδικά), και κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα κάνει ανάκτηση ενέργειας και την αποθηκεύει στην μπαταρία.

Mazda 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μεταξόνιο 2,56 μέτρων, οι χώροι που υπόσχεται το νέο Mazda2 Hybrid θα βολέψουν έως και τέσσερις ενήλικους, με το πορτμπαγκάζ των 286 λίτρων να χωρά κάμποσα μπαγκάζια. Θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και ανεξάρτηση από αυτό επιτυγχάνει βαθμολογία 5 αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Mazda 2

Το νέο Mazda2 αποτελεί το πιο πρόσφατο “παιδί” της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της Mazda και της Toyota, και όλα του τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από την Toyota Motor Europe. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν την άνοιξη, ενώ σε μερικές χώρες θα πωλείται παράλληλα με το υπάρχον ανανεωμένο 2, δίνοντας δύο διαφορετικές επιλογές στην κατηγορία και τον υποψήφιο πελάτη.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ