Αποκάλυψη για το νέο Lexus UX 300h -Με 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα κίνησης

Νέο Lexus UX 300h με νέο υβριδικό σύστημα κίνησης 5ης γενιάς

Η Lexus προχώρησε στην αναβάθμιση του υβριδικού μοντέλου της και αποκάλυψε το UX 300h που φέρει το πέμπτης γενιάς σύστημα κίνησης της ιαπωνικής εταιρείας.

Βελτιωμένες επιδόσεις και στον τομέα της οικονομίας καυσίμου υπόσχεται το πέμπτης γενιάς υβριδικό σύστημα που κινεί πλέον το Lexus UX, το οποίο αναβαθμίζεται στον συγκεκριμένο τομέα και ονομάζεται πλέον UX 300h.

Έναντι του υπάρχοντος UX 250h, το αναβαθμισμένο μοντέλο είναι το πρώτο της Lexus που ενσωματώνει το τελευταίας γενιάς υβριδικό σύστημα του ομίλου της Toyota, το οποίο συνδυάζει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (στην 4κίνητη έκδοση) και έναν δίλιτρο συμβατικό βενζίνης με τη συνδυαστική απόδοση να ανεβαίνει στους 196 ίππους από τους 184.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ αξιοποιούνται για την ανάκτηση ενέργειας και την επαναφόρτιση της νέας μικρής μπαταρίας ιόντων λιθίου που αντικαθιστά την προηγούμενη νικελίου-υδριδίου. Η νέα μπαταρία των 60 κελιών είναι μικρότερη σε μέγεθος και ελαφρύτερη και έχει τοποθετηθεί κάτω από το πίσω κάθισμα.

Το UX 300h, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, θα είναι διαθέσιμο σε προσθιοκίνητη και 4κίνητη έκδοση με τα 0-97 χλμ./ώρα να (0-60 μίλα/ώρα) να ολοκληρώνονται σε οχτώ και 7,9 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Παράλληλα η κατανάλωση κατά το αμερικάνικο πρότυπο φτάνει τα 5,47 λτ./100 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό οι αλλαγές στο αναβαθμισμένο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας περιορίζονται στη νέα οθόνη υψηλής ευκρίνειας για την πληροφόρηση του οδηγού του crossover, η οποία μεγάλωσε στις 12,3 ίντσες για τις πλουσιότερα εξοπλισμένες εκδόσεις, με το βασικό μοντέλο να φέρει οθόνη επτά ιντσών.Για το σύστημα πολυμέσων η βασική οθόνη έχει διαγώνιο στις οχτώ ίντσες και στις πλουσιότερες εκδόσεις φτάνει και αυτή της 12,3 ίντσες.

Παράλληλα, στον εξοπλισμό του μοντέλου (και στον προαιρετικό) περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που περιμένει κανείς από έναν μοντέλο των Ιαπώνων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν, οι διασυνδεδεμένες υπηρεσίες, το ψηφιακό κλειδί, η πλοήγηση που βασίζεται σε Cloud, το ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto και ο Έξυπνος Βοηθός, ο οποίος δέχεται φωνητικές εντολές.

Στάνταρ εξοπλισμός του UX 300h αποτελεί το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της Lexus Safety System+ 3.0, το οποίο ενσωματώνει συστήματα όπως είναι το Risk Avoidance Emergency Steer Assist, το οποίο επεμβαίνει ακόμη και στο τιμόνι για να αποσοβήσει μια επικείμενη σύγκρουση με άλλο όχημα που κινείται στην ίδια λωρίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στάνταρ είναι και το ενεργό cruise control με ραντάρ (Risk Avoidance Emergency Steer Assist -DRCC), το οποίο εφόσον έχει ενεργοποιηθεί μπορεί ακόμη και να ακινητοποιήσει πλήρως το αυτοκίνητο -ιδιαίτερα χρήσιμο στο μποτιλιάρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ