Από σήμερα η Mercedes-Benz αλλάζει σελίδα στην Ελλάδα – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

ΜΒΗ Premises Kifissia

Η αντιπροσώπευση της Mercedes-Benz στην Ελλάδα περνάει σε άλλη εποχή, με νέα σύνθεση και ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σήμερα, 01/02/2023, η Mercedes-Benz γυρνάει σελίδα στην Ελλάδα και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, ο νέος ιδιοκτήτης πέρασε την πύλη των εγκαταστάσεων της γερμανικής εταιρείας στην Κηφισιά στις 8:30 το πρωί, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή της μάρκας.

Θυμίζουμε ότι όπως είχε ανακοινώσει η ελληνική αντιπροσωπεία τον περασμένο Αύγουστο, η Mercedes-Benz Ελλάς πωλήθηκε στον ελβετικό όμιλο Emil Frey Group, με τη σημερινή ημέρα να έχει οριστεί ως η τυπική πρώτη της νέας ιδιοκτησίας.

Η αλλαγή ιδιοκτησίας θα επιτρέψει στην Mercedes-Benz Ελλάς να συνεχίσει κάτω από μια επιχειρηματική στέγη την επιχειρησιακή λειτουργία των Επιβατηγών και Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και smart, των Φορτηγών Mercedes-Benz και Fuso καθώς και των Λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ο πρώην όμιλος Daimler AG έχει χωριστεί από τον Δεκέμβριο του 2021 σε δύο ανεξάρτητους Ομίλους (Mercedes-Benz Group AG και Daimler Truck Holding AG).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-Benz Ellas 1

Με τον Όμιλο Emil Frey, η Mercedes-Benz Ελλάς βρίσκει έναν έμπειρο και αξιόπιστο νέο μέτοχο, ο οποίος αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της Mercedes-Benz AG, με μεγάλη εμπειρία στην Πώληση και Επισκευή οχημάτων Mercedes-Benz σε πολλές Ευρωπαϊκές αγορές.

Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Mercedes-Benz Ελλάς, διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών Πωλήσεων και Τεχνικής εξυπηρέτησης για τους πελάτες της, στα ίδια σημεία με σήμερα, ενώ παράλληλα η εταιρεία μετονομάζεται σε «Star Automotive Hellas».

Η Mercedes-Benz λοιπόν στην Ελλάδα, ως το πιο πρόσφατο μέλος του Emil Frey Group, του επί σειράς ετών μεγαλύτερου Δικτύου Διανομής οχημάτων στην Ευρώπη με πάνω από 620.000 πωλήσεις το 2021, εισέρχεται από σήμερα σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου και σχεδιάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστική της θέση, σε μια περίοδο όπου ο κλάδος της αυτοκίνησης μετασχηματίζεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Group Emil Frey από το 2017 είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος εμπορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με πάνω από 678 σημεία πώλησης, ενώ λειτουργεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και ως εισαγωγέας διαφόρων μαρκών. H ιστορία του ξεκίνησε το 1924 στη Ζυρίχη της Ελβετίας όταν ο Emil Frey, ο ιδρυτής της εταιρείας, άνοιξε το πρώτο συνεργείο αυτοκινήτων. Παρά την πολύ μεγάλη ανάπτυξή του τα επόμενα χρόνια, μέχρι και σήμερα ο Όμιλος παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση που δίνει έμφαση στην ικανοποίηση του πελάτη. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή, πάνω από 22.000 είναι οι εργαζόμενοι στο ελβετικό Group, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας.

Mercedes-Benz Ellas 2

Οι πελάτες της ελληνικής Mercedes-Benz θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ίδιες εξαιρετικές υπηρεσίες πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης της Mercedes-Benz σε όλα τα ήδη γνωστά σημεία, καθώς η εταιρεία έχει μεταβιβαστεί συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων συμβολαίων Εξουσιοδοτημένων Διανομέων & Επισκευαστών και του συνόλου του προσωπικού της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ