Στοιχειωμένο «γκαράζ» με 50 σπάνια αυτοκίνητα προκαλεί ανατριχίλα -Πού βρίσκεται

Barn find 1

Τα 50 κλασικά αυτοκίνητα που βρέθηκαν αγκαλιασμένα από την γερμανική χλωρίδα, κρύβουν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ιστορία.

Βαθιά μέσα στο γερμανικό δάσος, εντοπίζεται ένα σουρεαλιστικό νεκροταφείο αυτοκινήτων που πρέπει να το δεις από κοντά για να το πιστέψεις. Πρόκειται για ένα χωράφι 20 στρεμμάτων που βρίσκεται 12 χλμ. ανατολικά του Ντίσελντορφ και στα «σωθικά» του κρύβει τον απίστευτο θησαυρό.

Κάποτε όλα αυτά τα αυτοκίνητα κόστιζαν εκατομμύρια και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, αυτά τα σπάνια και συλλεκτικά αυτοκίνητα διατηρούνται συνήθως με μεγάλο κόστος. Ωστόσο, δεν πρόκειται για συλλογή που περιμένει να ξαναβρεί τη νιότη της, αλλά αφέθηκε να γίνει ένα με το περιβάλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Barn find 2

Πιο αναλυτικά, η δημιουργία αυτού του «πάρκου» πραγματοποιήθηκε από έναν Γερμανό έμπορο αυτοκινήτων, σχεδιαστή και κατασκευαστή, τον Michael Frohlich, πίσω στο 2000. Όλα ξεκίνησαν όταν, για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλια του, έκανε δώρο στον εαυτό του πενήντα κλασικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν τη χρονιά που γεννήθηκε και αυτό, δηλαδή το 1950.

Δεν αγόρασε όμως όλα αυτά τα μοντέλα για να τα συντηρήσει και να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά τα έκανε δικά του μόνο και μόνο για να τα δει να σαπίζουν και να γίνονται ένα με την Μητέρα Φύση. Και η αλήθεια είναι ότι ξόδεψε πολλά εκατομμύρια για να αποδείξει την υπεροχή της.

Barn find 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο αυτοκίνητο που απέκτησε και ουσιαστικά «πέταξε» στο γερμανικό δάσος ήταν μια λευκή Jaguar που είχε διακριθεί και σε αγώνα κλασικών αυτοκινήτων. Ακολούθησε μια ανταγωνιστική Porsche και μετά άλλα 48 αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο.

Σε αυτές όμως τις συνθήκες, μικρή σημασία έχει η μάρκα και το μοντέλο. Η σκουριά και η αποσύνθεσή τους με το πέρασμα του χρόνου είναι δεδομένη, όπως και τα νέα χρώματα που τους έχει χαρίσει η φύση.

Barn find 5

Ο δημιουργός αυτού του ιδιαίτερου «θεματικού» πάρκου, πέτυχε τον σκοπό του μιας και αποδεικνύει γνωστά πράγματα σε όλους μας. Η Μητέρα Φύση δεν αστειεύεται και φέρνει τις ισορροπίες ότι και να κάνουμε, όσο και αν «αξίζουμε».

Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ιδιαίτερο αυτό νεκροταφείο δεν έχει μόνο αυτοκίνητα, αλλά διαθέτει ένα αεροσκάφος, διάφορα τρακτέρ, έναν αγγλικό τηλεφωνικό θάλαμο καθώς και ένα κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Barn find 3

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα λιπαντικά και διάφορα άλλα υγρά που είχαν τα αυτοκίνητα, αφαιρέθηκαν πριν αφεθούν στην αγκαλιά της Μητέρας Φύσης, με σκοπό να μην υποβαθμιστεί ακόμα πιο πολύ η ομορφιά του τοπίου.

Το συγκεκριμένο πάρκο είναι επισκέψιμο μόνο τις Κυριακές, διαθέτει είσοδο και πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να περιηγηθείτε στους θησαυρούς του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ