Σπάνια αυτοκίνητα βρέθηκαν σε παρατημένο parking - Ποια μοντέλα έκρυβε

Κρυμμένος θησαυρός αυτοκινήτων

Ένας απίστευτος τετράτροχος θησαυρός «κρύβεται» σε έναν χώρο στάθμευσης που αναμένεται να κατεδαφιστεί έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα λειτουργίας.

Το φως της δημοσιότητας είδε μια πραγματικά μεγάλη συλλογή από κλασικά αυτοκίνητα στο Brooklyn των Ηνωμένων Πολιτειών, μια συλλογή που… απειλείται με εξαφάνιση αν τα αυτοκίνητα δεν καταφέρουν να βγουν από το κτίριο που φιλοξενούνται στην ώρα τους, γιατί πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Το γκαράζ που πρόκειται να κατεδαφιστεί ανήκει στον Αμερικανό Yves Saint Louis ο οποίος ξεκίνησε αρχικά να εργάζεται εκεί ως υπάλληλος πριν από τέσσερεις και πλέον δεκαετίες. Χτίστηκε πριν από 92 χρόνια και αρχικά ονομαζόταν Savoy Garage, ενώ αρκετά χρόνια μετά πέρασε στην ιδιοκτησία της εταιρείας Auto Baby Sitters .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πάρα πολές από τις 400 θέσεις που υπάρχουν στον χώρο στάθμευσης έμεναν συνήθως κενές τις πρώτες δεκαετίες, ενώ οι κύριοι χρήστες του πάρκινγκ ήταν άνθρωποι που ταξίδευαν συχνά το εξωτερικό ή συλλέκτες που ήθελαν να αποθηκεύσουν τα αυτοκίνητά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάποια στιγμή ο Louis αποφάσισε να ξεκινήσει την δική του προσωπική συλλογή από αυτοκίνητα. Ο Αμερικανός εκτιμά ότι σήμερα αυτή η συλλογή που φιλοξενείται στο γκαράζ αποτελείται από 70-80 μοντέλα, αυτοκίνητα που αναγκάστηκε να μετακινήσει εντός του κτιρίου με την πάροδο του χρόνου γιατί η ζήτηση για μια θέση πάρκινγκ άρχισε να αυξάνεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τη συλλογή του Αμερικανού, στο γκαράζ υπάρχουν ακόμη δεκάδες παρατημένα αυτοκίνητα. Οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων είτε σταμάτησαν να πληρώνουν για την αποθήκευσή τους είτε δεν γύρισαν ποτέ πίσω από το ταξίδι που είχαν πάει.

Σύμφωνα και με το σχετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Maddox Kay, μέσα στο γκαράζ βρίσκονται τετράτροχοι θησαυροί και από όλες τις σημαντικές χώρες κατασκευής αυτοκινήτων. Από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού το «παρών» δίνουν μοντέλα όπως το Volkswagen Karmann Ghia και το Triumph Spitfire, διάφορες BMW (2002), Mercedes και Porsche περασμένων δεκαετιών, αλλά και ένα VW Microbus.

Η αμερικάνικη ήπειρος εκπροσωπείται από μοντέλα των Cadillac, Ford και Lincoln, από τις δεκαετίες του '50 και του '60, αλλά και από πολύ πιο σπάνιες κατασκευές όπως το καναδικό Bricklin SV-1. Παρόντα είναι και ιαπωνικά μοντέλα με το AP1 Honda S2000 και το Datsun 280ZX να ξεχωρίζουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλά από τα αυτοκίνητα έχουν υποστεί σημαντική ζημιά με την πάροδο του χρόνου από την υγρασία και τα νερά που έχουν μαζευτεί στο κτίριο λόγω των ζημιών που έχει υποστεί το ίδιο όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε καλή σχετικά κατάσταση.

Το κτίριο τη δεκαετία του '80
Το κτίριο τη δεκαετία του '80

Ο Louis και οι δύο του γιοι, που εργάζονται επίσης στο 92χρονο γκαράζ, δίνουν μια πραγματική μάχη με το χρόνο καθώς για αυτές τις μέρες έχει οριστεί η ημερομηνία για την κατεδάφιση του. Θα δώσει τη θέση του σε ένα κτίριο 79 διαμερισμάτων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ