Το απίστευτο ραβασάκι που άφησε περαστικός σε αυτοκίνητο -Τι έγραψε

σημείωμα στο παρμπρίζ

Αποδέκτης ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος σημειώματος έγινε ένας οδηγός που φαίνεται να «καπαρώνει» θέση στάθμευσης, αφήνοντας ένα άλλο όχημα της ιδιοκτησίας του.

Σίγουρα, η εύρεση μιας θέσης στάθμευσης στους δρόμους της Αθήνας αποτελεί έναν… Γολγοθά για τους οδηγούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να κάνουν ατελείωτους γύρους μέχρι να βρουν λίγα μέτρα προκειμένου να αφήσουν το ΙΧ τους.

Όπως παρατηρούμε καθημερινά, πολλοί οδηγοί χάνουν την υπομονή τους, αφήνοντας το ΙΧ τους σε σημεία όπου η στάθμευση απαγορεύεται, ενώ υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι μπορούν να έχουν εξασφαλισμένη μια θέση στάθμευσης, τοποθετώντας αντικείμενα στο δρόμο όπως γλάστρες, καφάσια, καρέκλες κ.ο.κ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι δε «καπαρώνουν» θέσεις στάθμευσης, αφήνοντας σε αυτές ένα άλλο όχημα της ιδιοκτησίας τους, όπως μπορεί να είναι ένα δίκυκλο. Πρόκειται για μια πρακτική που, όπως φαίνεται, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε έναν οδηγό, ο οποίος πρόσφατα προκάλεσε την αγανάκτηση ενός συμπολίτη του, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος σημειώματος.

Στο σημείωμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ομάδα «Είμαι Ελληνάρας, και παρκάρω όπου γουστάρω» αναφερόταν το εξής: «Άμα ξανακρατήσεις θέση με το μηχανάκι θα ειδοποιηθεί η Τροχαία. Ενημερώθηκα ότι είναι παράνομο να κρατάς θέση πάρκινγκ».

σημείωμα στο παρμπρίζ

Όπως έχουμε γράψει, σύμφωνα με το Άρθρο 48 του ΚΟΚ, η κατάληψη του οδοστρώματος με εμπόδια ή εγκαταστάσεις (βλ. καφάσια και γλάστρες), ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η επιτρεπόμενη στάθμευση οχημάτων αποτελεί μια έκνομη ενέργεια που επισύρει πρόστιμο 400 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, το παρκάρισμα ενός δίκυκλου ή άλλου οχήματος σε μια θέση στον δρόμο, προκειμένου κάποια στιγμή να τοποθετηθεί στο ίδιο σημείο ένα άλλο ΙΧ ιδιοκτησίας του ίδιου ατόμου, δεν αποτελεί μια παράνομη ενέργεια (εφόσον, φυσικά, το μηχανικό φέρει πινακίδες, είναι ασφαλισμένο κ.ο.κ.) δεδομένου ότι μεταφράζεται ως κανονικό παρκάρισμα.

Ουδείς, ωστόσο, μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για μια… κουτοπόνηρη ενέργεια, που στερεί πολύτιμο χώρο από όσους πολίτες αναζητούν εναγωνίως λίγα μέτρα ώστε να σταθμεύσουν το δικό τους όχημα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ