Το απίστευτο κόλπο με τα «μαϊμού» ηλεκτρικά -Τι σκέφτηκε για να κλέβει θέσεις πάρκινγκ

Το κόλπο με τα μαϊμού ηλεκτρικά τι σκέφτηκε για να κλέβει θέσεις πάρκινγκ

Θα μπορούσε να είναι και ελληνική η «πατέντα» που σκαρφίστηκε ένας οδηγός συμβατικού αυτοκινήτου για να εκμεταλλεύεται προνόμια που αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Το ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αποτελούν μόνο πραγματικότητα αλλά την ίδια στιγμή -τουλάχιστον προς το παρόν- τυγχάνουν και ιδιαίτερης μεταχείρισης με στόχο την προώθηση και διείσδυσή τους στην αγορά.

Κάποια από αυτά τα προνόμια έχουν να κάνουν με τους χώρους που μπορούν να σταθμεύουν τα ηλεκτρικά μοντέλα, πολλές φορές δωρεάν ή με σημαντική έκπτωση έναντι των συμβατικών αυτοκινήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμη προνόμιο των ηλεκτρικών που πλέον το βλέπουμε και στην ελληνική επικράτεια είναι αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης που έχουν δημιουργηθεί σε πάρκινγκ υπεραγορών οι οποίες «συνοδεύονται» και από φορτιστή.

Σε αυτές τις θέσεις επιτρέπεται να παρκάρουν μόνο ηλεκτρικά με τον οδηγό να εκμεταλλεύεται παράλληλα το «προσωπικό του βενζινάδικο», σε αντίθεση με όλα τα συμβατικά αυτοκίνητα που πρέπει να επισκεφτούν πρατήριο για να ανεφοδιαστούν με καύσιμο.

Αυτές ακριβώς τις θέσεις πάρκινγκ θέλησε να εκμεταλλευτεί ένας οδηγός συμβατικού αυτοκινήτου, το οποίο «μετέτρεψε» σε μαϊμού ηλεκτρικό με μία πατέντα… για Όσκαρ.

Ειδικότερα, ο κάτοχος μιας συμβατικής Mercedes CLA, αντέγραψε και δημιούργησε με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή μια υποδοχή σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη που φέρουν τα ηλεκτρικά για να συνδέονται με καλώδιο φορτιστή.

Έπειτα τοποθέτησε την «μαϊμού» υποδοχή στην τάπα του ρεζερβουάρ της συμβατικής του CLA -η οποία παράγεται φυσικά και σε -plug-in υβριδική έκδοση- και είχε και την ιδέα να αναρτήσει και σχετικό video στο instagram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί τέλος ότι τέτοιου τύπου υποδοχές μπορεί επίσης να βρει κανείς και στο ελεύθερο εμπόριο καθώς δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία για την πώλησή τους.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ