Το ηρωικό van των Ουκρανών που απεγκλώβισε 200 αμάχους από τη Μαριούπολη

Mariupol Mercedes Sprinter

Στην πολύπαθη Μαριούπολη, ένα από τα πιο φρικτά πολεμικά θέατρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και κρίσιμο στρατηγικό λιμάνι, ο Mykhailo Puryszew έχει ήδη απεγκλωβίσει 200 συμπατριώτες του με ένα κατεστραμμένο Mercedes Sprinter.

Ο 36χρονος Puryshev, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρο πριν την εισβολή, κατάφερε να μπει και να βγει έξι φορές από τη Μαριούπολη μετά την κατάληψή της από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Πέραν του απεγκλωβισμού 200 ανθρώπων από την πόλη με το van του, βοήθησε και άλλους συμπατριώτες του στην οργάνωση επιχειρήσεων διάσωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κόκκινο Mercedes Sprinter, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αγόρασαν οι φίλοι του Mykhailo Puryshev για την προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τη Μαριούπολη. Η ανάγκη βοήθειας ήταν επείγουσα, διότι στο χάος της σύρραξης δεν έχουν δημιουργηθεί ασφαλείς διάδρομοι ανθρωπιστικής βοήθειας και επισιτισμού των ανθρώπων που μένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια μιας εκ των ρωσικών επιθέσεων στην πόλη, το κόκκινο Sprinter υπέστη ζημιές σε τρία πλαϊνά παράθυρα, σε μία πόρτα και στο παρ-μπριζ. Για την ακρίβεια, βρέθηκε στη μέση μιας επίθεσης με βλήματα και πυροβολισμούς. Ευτυχώς τη στιγμή εκείνη δεν υπήρχε κανείς στο εσωτερικό του. Ανάμεσα σε δύο μεταφορές, ο Puryshev το επισκεύασε όπως-όπως, και συνέχισε το ηρωικό του έργο.

Κατά τη διάρκεια των μεταφορών αυτών, ο 36χρονος είχε το διαρκή φόβο όχι μόνο για ένα πιθανό μπλόκο των Ρώσων στρατιωτών, αλλά και για τις νάρκες που ενδεχομένως να έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο. Σε όλες αυτές τις διαδρομές του, είχε την τύχη να μην τραυματιστεί σοβαρά, πέραν μιας επιφανειακή αμυχής από ένα θραύσμα γυαλιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος του Μαρτίου, ο Mykhailo αναγκάστηκε να σταματήσει τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τη Μαριούπολη έπειτα από απειλές που δέχθηκε από έναν στρατιώτη. Και όταν τελειώσει ο πόλεμος, σκοπεύει να μετατρέψει το κόκκινο Mercedes Sprinter σε μνημείο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ