Πώς μπορείς να απαλλαχθείς από τις γρατζουνιές του αυτοκινήτου σου με μόνο 3 ευρώ -Το άγνωστο κόλπο

Car  Scratch

Ο συνδυασμός δύο προϊόντων που βρίσκονται σε κάθε σπίτι μπορεί να επουλώσει τις πληγές που φέρει στην επιφάνειά του το ΙΧ μας.

Αναπόφευκτες είναι οι γρατζουνιές στο αυτοκίνητό μας, πόσο μάλλον όταν κινούμαστε συνεχώς εντός της αστικής ζούγκλας, όπου βασιλεύουν το παράνομο παρκάρισμα, η έλλειψη υπομονής και η αδιαφορία για τις ιδιοκτησίες των συνανθρώπων μας.

Κάθε φθορά στο ΙΧ μας μόνο ευχάριστη δεν μας είναι, μιας και αφενός αλλοιώνει την εικόνα του, και αφετέρου για την αποκατάστασή της απαιτείται η κοστοβόρα και χρονοβόρα επίσκεψη σε ένα συνεργείο.

γρατσουνιά στο αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια επίσκεψη, ωστόσο, που μπορεί να αποφευχθεί εφόσον καταφύγουμε σε ένα ιδιαίτερα απλό και ανέξοδο τρικ, όπου πρωταγωνιστούν δύο προϊόντα τα οποία βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας κάθε σπιτιού. Πρόκειται για το λευκό ξύδι και το αλουμινόχαρτο.

Στις «θαυματουργές» ιδιότητες του συνδυασμού αυτών των δύο υλικών, που το συνολικό τους κόστος μπορεί να περιοριστεί κάτω από 3 ευρώ, εστιάζουν οι ειδικοί της Parkland Motors, μιας εταιρείας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Αγγλία.

ξύδι

Όπως επισημαίνουν, για την αφαίρεση της γρατζουνιάς από το αμάξωμα του ΙΧ μας, το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να καθαρίσουμε την περιοχή, αφαιρώντας την όποια βρωμιά, με απαλό σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια να ξεπλύνουμε με νερό και να στεγνώσουμε με ένα καθαρό πανί ή πετσέτα.

Ακολούθως, πρέπει να κόψουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την γρατζουνισμένη περιοχή, και μετά να το βουτήξουμε στο λευκό ξύδι, μέχρι να μουλιάσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
καθαρισμός αυτοκινήτου

Στη συνέχεια, με το αλουμινόχαρτο, καθαρίζουμε με κυκλικές κινήσεις την περιοχή, ασκώντας ελαφριά πίεση. Αφού περιμένουμε ένα λεπτό, επιθεωρούμε την περιοχή ώστε να δούμε αν το αλουμινόχαρτο και το ξύδι έχουν κάνει τα… μαγικά τους.

Σε περίπτωση που η γρατζουνιά είναι ορατή, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τέλος, πρέπει να ξεπλύνουμε την περιοχή με καθαρό νερό, για να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα ξιδιού και να τη στεγνώσουμε με ένα πανι.

Το μουλιασμένο στο ξύδι φύλλο αλουμινίου δρα ως ένα ήπιο λειαντικό, το οποίο είναι αρκετό για να «σβήσει» μια γρατζουνιά στο επίπεδο της επιφάνειας, αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρό για να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στο χρώμα.

Όπως είναι κατανοητό, το παραπάνω τρικ λειτουργεί για τις επιφανειακές γρατζουνιές και όχι για τις βαθύτερες, η επιδιόρθωση των οποίων απαιτεί επίσκεψη σε συνεργείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ