«Αόρατα» σαμαράκια απογειώνουν αυτοκίνητα (+video)

aorata samarakia

Σε απότομες απογειώσεις και ακόμα πιο οδυνηρές προσγειώσεις υποβάλλονται καθημερινά πολλά οχήματα που κυκλοφορούν σε δρόμο των ΗΠΑ.

Οι μειωτήρες ταχύτητας – κατά κόσμον σαμαράκια – θεωρούνται ως ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος ώστε να αποθαρρυνθεί η κίνηση των οδηγών με υψηλές ταχύτητες και δη σε κατοικημένες περιοχές.

Στους ελληνικούς δρόμους, τα σαμαράκια είναι αρκετά ευδιάκριτα -εφόσον συντηρούνται σωστά- μιας και φέρουν αντανακλαστικές ιδιότητες, αλλά και κίτρινο χρωματισμό. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και για έναν συγκεκριμένο τύπο μειωτήρα ταχύτητας που τοποθετείται σε δρόμους των ΗΠΑ, και οι προδιαγραφές του ενίοτε αποτελούν «παγίδες» για τους οδηγούς, προκαλώντας σημαντικές φθορές στα οχήματά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τις περιπέτειες εκατοντάδων οδηγών μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, από τις 5 έως και 15 Μαίου.

αόρατα σαμαράκια

Αρνητικοί πρωταγωνιστές είναι κάποιοι «αόρατοι» μειωτήρες ταχύτητας που ουσιαστικά αποτελούν τμήμα της ασφάλτου και έχουν το ίδιο χρώμα με τον δρόμο. Δεδομένου, λοιπόν, ότι τα σαμαράκια είναι δύσκολα εντοπίσιμα από τους οδηγούς, οι τελευταίοι δεν επιβραδύνουν, με αποτέλεσμα να καταγράφονται… αυτοκινητικές πτήσεις.

Ακόμα πιο εφιαλτική, ωστόσο, είναι η προσγείωση των αυτοκινήτων στην άσφαλτο, μιας και σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο σαμαράκι υπάρχει και ένα δεύτερο, πάνω στο οποίο προσκρούουν τα οχήματα με τον μπροστινό προφυλακτήρα τους.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν στο βίντεο υπάρχει και ένα περιπολικό, ο οδηγός του οποίου φαίνεται πως αγνοεί την παρουσία μειωτήρων ταχύτητας στο εν λόγω σημείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ερώτημα που αναφύεται από τους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες που έχουν δει το βίντεο, είναι αν υπάρχει η κατάλληλη οδική σήμανση μέσω πινακίδας που προειδοποιεί τους οδηγούς για την τοποθέτηση των μειωτήρων στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ