Αντάρτικο στην ΕΕ για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης -Ποιοι θέλουν να τους κρατήσουν στη ζωή

Αντάρτικο στην Ευρώπη για την απαγόρευση στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Άρση της απόφασης της απαγόρευσης στις πωλήσεις των θερμικών κινητήρων το 2035 ζητούν ευρωβουλευτές πολιτικών κομμάτων της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης.

Διαμάχη φαίνεται πως έχει ξεκινήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μέλη συγκεκριμένων πολιτικών παρατάξεων από τη Γερμανία να επιθυμπούν την άρση της απαγόρευσης στις πωλήσεις συμβατικών αυτοκινήτων το 2035, σύμφωνα και με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα η Berliner Zeitung αναφέρει ότι τα μέλη των μεγαλύτερων γερμανικών κομμάτων που βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκείνα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (Christlich Demokratische Union Deutschlands -CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (Christlich-Soziale Union -CSU) είναι αυτά που πιέζουν αλλαγές στην απόφαση που πάρθηκε πέρσι και είχε σαν στόχο την μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων στις μεταφορές.

Τα δύο κόμματα εντείνουν τις προσπάθειες τους μόλις λίγους μήνες από τις ευρωπαϊκές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του Ιουνίου. Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι επιθυμούν να αναστείλουν την απαγόρευση ώστε η Γερμανία να είναι σε θέση να διατηρήσει την ηγετική θέση αναφορικά με τις τεχνολογίες στους θερμικούς κινητήρες.

CDU και CSU υποστηρίζουν τους στόχους της ΕΕ για ευρωπαϊκή κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, κάτι που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους μπορεί να επιτευχθεί μέσω καινοτομίας και έρευνας σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας και χωρίς να χρειάζεται να απαγορευτούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Θεωρούν ωστόσο ότι η απόφαση για την απαγόρευση ήταν ένα λάθος και θέλουν να αντιστρέψουν την κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο κόμματα θέλουν με λίγα λόγια να στηρίξουν την πανίσχυρη εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία και να την θωρακίσουν απέναντι σε εξωτερικές «απειλές», όπως είναι για παράδειγμα οι κινέζικες εταιρείες αυτοκινήτου που κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους στην Ευρώπη με τα αμιγώς ηλεκτρικά και σαφώς πιο προσιτά μοντέλα τους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ