Οι αντάρτες της Υεμένης μετατρέπουν το Toyota Land Cruiser σε άρμα μάχης

Toyota Land Cruiser Army

Έναν διαφορετικό ρόλο καλείται να υποστηρίξει το Toyota Land Cruiser στην Υεμένη, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στην εμφύλια διαμάχη η οποία μαίνεται στη χώρα περισσότερα από έξι χρόνια.

Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι το Toyota Land Cruiser έχει υπηρετήσει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στα σχεδόν 70 χρόνια που βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής, ωστόσο, το τελευταία πράγμα που θα περίμενε κανείς είναι να δει το ιαπωνικό offroader να μετατρέπεται σε ένα θωρακισμένο όχημα, εξοπλισμένο με βαρύ οπλισμό.

Η μετάλλαξη του Toyota Land Cruiser σε ένα ικανότατο άρμα μάχης φέρει την υπογραφή των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι προχώρησαν στη θωράκιση των επιφανειών του αμαξώματος και των υαλοπινάκων, αλλά και στην τοποθέτηση ενός πυργίσκου στον οποίο εδράζουν ένα αυτόματο πυροβόλο 30 χιλιοστών και ένα ομοαξονικό πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πυργίσκος προέρχεται από θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, όχι τυχαία μιας και οι αντάρτες του Χούθι στην Υεμένη έχουν την υποστήριξη του Ιράν και πρόσβαση σε εξοπλισμό ρωσικής προέλευσης.

Η περίπτωση των ανταρτών της Υεμένης και των… αναβαθμισμένων Toyota Land Cruiser δεν είναι παρ’ όλα αυτά η μοναδική, καθώς και οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νιγηρίας έχουν επενδύσει στις ικανότητες του ιαπωνικού off roader.

Τα «νιγηριανά» Land Cruiser έχουν μετατραπεί σε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, διαθέτονται και εκείνα έναν υποτυπώδη πυργίσκο στον οποίο μπορεί κανείς να τοποθετήσει ένα πολυβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota απαγορεύει πλέον τη μεταπώληση του νέου Land Cruiser για διάστημα ενός έτους από την αρχική αγορά του, ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός στόλου οχημάτων σε ομάδες αντίστοιχες των Ταλιμπάν και των ανταρτών της Υεμένης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ