Ανανέωση για το Tesla Model 3 – Όλες οι αλλαγές

Tesla Model 3

Η Tesla ανανεώνει εκ νέου το Model 3 εν όψει του 2022, προσφέροντάς του λίγο περισσότερα αυτονομία, αλλά κυρίως, πολλά νέα στοιχεία στο πεδίο της λειτουργικότητας, της εργονομίας και της άνεσης.

Ξεκινώντας με τις αλλαγές στο πεδίο της αυτονομίας, πλέον το Tesla Model 3 στην αρχική του έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα των 325 ίππων προσφέρει με βάση τον κύκλο μέτρησης WLTP 495 χιλιόμετρα, από 491 πριν. Αντίστοιχη, μικρή αύξηση αυτονομίας αναμένεται και στις εκδόσεις με τους δύο ηλεκτροκινητήρες των 510 ίππων.

Πιο σημαντικές ωστόσο είναι οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις που φέρνει το ανανεωμένο Model 3, αλλά και το Model Y. Έτσι λοιπόν, η Tesla τοποθετεί και στα μικρότερά της μοντέλα τον νέο και πιο ισχυρό 4πύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen, που θα επιτρέψει σε όλα τα συστήματα να λειτουργούν πιο άμεσα και με περισσότερη αξιοπιστία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

.

Tesla Model 3

Επίσης, αντικαθιστά την απλή 12-Volt μπαταρία με μια νέα ιόντων-λιθίου, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να υποστηρίξει πολλά περισσότερα στο πεδίο του ηλεκτρικού του συστήματος.

Σημαντική προσθήκη του νέου μοντέλου που ήταν και μια μεγάλη έλλειψη του update του 2021, είναι η ύπαρξη και πίσω ηχομονωτικών παραθύρων. Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Tesla πρόσθεσε επιτέλους και στο Model 3 τα πιο «παχιά» παράθυρα που συνήθως έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για καλύτερη ηχομόνωση, όμως το είχε κάνει μόνο για τον οδηγό και το συνοδηγό.

Υπάρχουν και μια σειρά από επιπλέον αναβαθμίσεις στην εσωτερική κάμερα του αυτοκινήτου (Model Y), τα υλικά και το μηχανισμό των καθισμάτων, την αντλία του πλυστικού του παρμπρίζ και πολλά άλλα.

Tesla Model 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τομέα της ενίσχυσης της ασφάλειας, τονίζουμε τις βελτιώσεις στα αναλώσιμα των φρένων, αλλά και τον πλαϊνό αερόσακο του οδηγού ο οποίος έχει μεγαλώσει σε μέγεθος.

Οι παραπάνω ανανεώσεις στο Tesla Model 3 (και το Model Y) αναμένεται να αφορούν σε αυτοκίνητα που θα έρθουν μετά τον Μάρτιο στην Ελλάδα. Προς το παρόν και λόγω κάποιων προβλημάτων με τις εγκρίσεις από τις τοπικές αρχές, το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο δεν έχει ξεκινήσει την παραγωγή του (αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022).

Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα (Model 3 και Model Y) που έρχονται Ελλάδα θα συνεχίσουν να προέρχονται από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σανγκάη της Κίνας και το Φρίμοντ της Αμερικής. Με το ξεκίνημα της παραγωγής του εργοστασίου του Βερολίνου, όλα τα μοντέλα θα προέρχονται από εκεί.

Tesla Model 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ