Ανάκληση για χιλιάδες Ferrari -Για ποιο λόγο;

Ferrari 488 Pista

Το σύστημα πέδησης των ιταλικών supercar παρουσιάζει βλάβη που μπορεί να επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα, κατασκευής από το 2004 και μετά.

Σε μία πρόσφατη έρευνά της, η Ferrari αναφέρει ότι ορισμένα αυτοκίνητά της μπορεί να είναι εφοδιάζονται με ελαττωματική τάπα στο ρεζερβουάρ του υγρού φρένων. Η συγκεκριμένη τάπα θα μπορούσε να επιτρέψει την διαρροή του υγρού, που με την σειρά του θα οδηγούσε σε μειωμένη ικανότητα πέδησης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ferrari California
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ορισμένα αυτοκίνητα που διαθέτουν την ελαττωματική τάπα θα ανάψει η προειδοποιητική λυχνία των φρένων όταν θα πέσει η στάθμη του υγρού στο 50% της μέγιστης, ενώ άλλα θα εμφανίσουν ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων με την ένδειξη “ χαμηλή στάθμη υγρού φρένων, πηγαίνετε αργά στον επίσημο επισκευαστή”.

Η συγκεκριμένη ανάκληση επηρεάζει χιλιάδες μοντέλα της Ferrari με έτος κατασκευής από το 2004 μέχρι το 2022. Μόνο στις Η.Π.Α. τα αυτοκίνητα που μπορεί να επηρεάζονται ξεπερνούν τα 23.000.

Ferrari LaFerrari

Τα μοντέλα που αφορά η ανάκληση είναι οι 430, 488 Pista, F60 America, 612 Scaglietti, California, F12, F8, FF, GTC4Lusso, LaFerrari, Portofino και Roma. Σύμφωνα με δηλώσεις της Ferrari, το πρόβλημα θα λυθεί με την τοποθέτηση νέας τάπας και την ενημέρωση λογισμικού για ταχύτερη ενημέρωση του οδηγού σε περίπτωση απώλειας υγρού φρένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Ferrari και οι εκλεκτοί πελάτες της θα ενημερωθούν να για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, το αργότερο μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ferrari F60 America

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ