Η απόλυτη ανακάλυψη: 180 δίτροχα «διαμάντια» βρέθηκαν κρυμμένα σε μία αποθήκη

Motorcycle Barn Find

Κρυμμένες και ξεχασμένες για δεκαετίες σε μια αποθήκη του Michigan των ΗΠΑ, 180 κλασσικές βρετανικές μοτοσικλέτες και πάνω από 1 εκατομμύριο ανταλλακτικά τους ήρθαν πρόσφατα στο φως.

Πρόκειται για δίτροχα «διαμάντια» των Royal Enfield, Triumph, AJS, Norton, BSA, Coventry Eagle, Velocette και πολλών άλλων, που φορτώθηκαν -μαζί με όλα τα ανταλλακτικά τους- σε μεγάλα containers και στάλθηκαν όπως ήταν στη Βρετανία, και στον οίκο αναστήλωσης κλασσικών μοτοσικλετών Hitchcock’s Motorcycles.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία και μόνο ιστορική μοτοσικλέτα ξεχασμένη σε μια αποθήκη θα ήταν ικανή να ενθουσιάσει τον οποιονδήποτε λάτρη των κλασσικών δίτροχων της ιστορίας, συνεπώς είναι εύκολο να φανταστεί κανείς την έκπληξη των παθιασμένων μηχανικών της Hitchcock’s Motorcycles στη θέα αυτών των 180 ιστορικών μοτοσικλετών, και των ανταλλαντικών - που είχαν συνολικό βάρος 50 τόνων.

Η Hitchcock’s Motorcycles είναι εξειδικευμένος βρετανικός οίκος αναστήλωσης κλασσικών μοτοσικλετών, με έδρα το Solihull - μεταξύ του Birmingham και του Coventry. Ανοίγοντας τα containers, οι μηχανικοί της βρήκαν μοτοσικλέτες σε κάθε είδους κατάσταση: ορισμένες ήταν ολόκληρες αλλά σε προχωρημένο βαθμό φθοράς από το χρόνο, από άλλες έλειπε η σέλα ή το ντεπόζιτο ή ο κινητήρας, ενώ υπάρχαν και αρκετές σε άριστη κατάσταση, σχεδόν έτοιμες να κυλήσουν και πάλι στην άσφαλτο μετά από δεκαετίες με φρέσκο καύσιμο και νέα λιπαντικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των ανταλλακτικών μπορούσαν να βρουν παλιά πλαίσια, κινητήρες, τροχούς, πιρούνια, ντεπόζιτα καυσίμου, ταχύμετρα και στροφόμετρα, βίδες, παξιμάδια και εκατοντάδες χιλιάδες άλλα εξαρτήματα. Η διαδικασία καταμέτρησης και ταξινόμησης των ανταλλακτικών ξεκίνησε από τους μηχανικούς της
Hitchcock’s Motorcycles , και αναμένεται να τους πάρει χρόνια.

Ο βρετανικός οίκος βρισκόταν εδώ και χρόνια σε διαπραγματεύσεις με τον Αμερικανό ιδιοκτήτη όλων αυτών των μοτοσικλετών και ανταλλακτικών, πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία για την πώλησή τους. Χρειάστηκε μία ολόκληρη εβδομάδα για να φορτωθούν όλα στα containers, καθώς όλες οι μοτοσικλέτες βρισκόταν στο πάνω επίπεδο της αποθήκης και έπρεπε να μεταφερθούν μία-μία με γερανό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα, έτσι και με τις μοτοσικλέτες έρχονται στο φως όλο και περισσότερα ξεχασμένα δίτροχα σε μια αποθήκη ή σε κάποιον αχυρώνα, ή ακόμα και μεγάλες συλλογές από παθιασμένους μηχανόβιους που μάζευαν ό,τι μπορούσαν σε μια εποχή -από τα 1970s ή τα 80s- που ακόμα οι μοτοσικλέτες της εποχής ήταν απομεινάρια περασμένων εποχών, μηδαμινής αξίας. Σήμερα, φυσικά, τα πράγματα έχουν αλλάξει - και κάθε δείγμα της εποχής εκείνης έχει αποκτήσει τεράστια αξία. Το αποδεικνύει, άλλωστε, και αυτή η τεράστια επένδυση της Hitchcock’s Motorcycles.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ