Αυτό είναι το αμφίβιο αυτοκίνητο που οργώνει τα ελληνικά νησιά -Η νέα εμφάνιση στην Πάρο

Αμφίβιο αυτοκίνητο

Μια νέα εμφάνιση στις ελληνικές θάλασσες πραγματοποίησε το αμφίβιο αυτοκίνητο της Toyota, τραβώντας όπως είναι φυσικό όλα τα βλέμματα πάνω του.

Ένα πορτοκαλί αυτοκίνητο το οποίο πλέει στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου αποτελεί τα τελευταία 24ωρα το αντικείμενο συζήτησης στα στενά σοκάκια της Πάρου.

Το αμφίβιο Toyota, γνωστό από την περσινή… περιοδεία του στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην Πάρο και όπως ήταν αναμενόμενο συγκέντρωσε τα γεμάτα περιέργεια βλέμματα των λουόμενων, οι οποίοι είδαν από τη θάλασσα να ξεπροβάλλει όχι κάποιο φαντεζί πλεούμενο αλλά ένα πορτοκαλί αυτοκίνητο.

Αμφίβιο αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αμφίβιο Toyota βγήκε με χαρακτηριστική ευκολία στη στεριά όπου μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε από ένα αμφίβιο όχημα σε ένα τετράτροχο μπαρ και σε ένα DJ deck, σημαίνοντας την έναρξη του beach πάρτι.

Το αμφίβιο αυτοκίνητο αποτελεί πλέον μια κυκλαδίτικη ατραξιόν, η οποία έχει συνδεθεί με ένα συγκεκριμένο καλοκαιρινό αλκοολούχο ποτό, από το οποίο έχει προκύψει και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα αμαξώματος.

Αν και οι τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου παραμένουν άγνωστο, με δεδομένο ότι η Toyota δεν διέθετε ποτέ στην γκάμα της κάποιο αμφίβιο όχημα, μπορεί με ασφάλεια κανείς να συμπεράνει ότι πρόκειται για μια μετασκευή, η οποία αν μη τι άλλο καταφέρνει να κινηθεί με την ίδια άνεση σε θάλασσαν και στεριά.

Αμφίβιο αυτοκίνητο

Στο παρελθόν υπήρξαν αμφίβια αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν με σκοπό να συνδυάσουν τα καλύτερα από δύο διαφορετικούς κόσμους, τα οποία ωστόσο απέτυχαν εμπορικά και πολύ σύντομα πέρασαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το διασημότερο από αυτά είναι το γερμανικής καταγωγής Amphicar, το οποίο παρέμεινε στην παραγωγή για πέντε χρόνια (1960-1965) μετρώντας 3.878 αντίτυπα.

Μάλιστα το γεγονός ότι το Amphicar δεν μακροημέρευσε, το έχει μετατρέψει σε ένα εξαιρετικά πολύτιμο κλασικό αυτοκίνητο με τη σημερινή αξία του να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ