Αλλάζουν όλα στη Θεσσαλονίκη - Τα έργα που λύνουν το κυκλοφοριακό

flyover δρόμος θεσσαλονίκη

Αναφορά στα χρονοδιαγράμματα των μεγάλων έργων που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, έκανε ο Γιώργος Καραγιάννης.

Στα έργα μεγάλα έργα που προχωρούν στη Θεσσαλονίκη και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και απασχόλησης αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης.

Πρόκειται για έργα που - μεταξύ άλλων - θα βελτιώσουν αισθητά τις μετακινήσεις των πολιτών και θα συνδράμουν στον περιορισμό του κυκλοφοριακού προβλήματος που ταλαιπωρεί επί χρόνια τη συμπρωτεύουσα.

Ο υφυπουργός έδωσε πλήρη εικόνα για την πορεία των μεγάλων έργων που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη:

- Θέρμη-Γαλάτιστα: Τμήμα του οποίου έχει ήδη παραδοθεί. Το σύνολό του θα παραδοθεί στις αρχές του Φθινοπώρου.
- Flyover («εναέριος δρόμος»): Υπογράφεται σύμβαση εντός του Φθινοπώρου.
- Σύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ: Έχει διάρκεια κατασκευής 30 μήνες και υπεγράφη στις 16/6/2021.
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδίδεται πλήρες και λειτουργικό στο τέλος του 2023. Εντός του καλοκαιριού θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τον Φορέα Συντήρησης και Λειτουργίας του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
μετρό θεσσαλονίκης

Γέφυρα Αλιάκμονα: Παραδίδεται στις αρχές του 2023

Ο Γιώργος Καραγιάννης επισήμανε ότι η «εμμονή» με τα χρονοδιαγράμματα έχει έναν επιπλέον στόχο και αυτός είναι ότι «θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου» και εξήγησε ότι «όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, σωστός σχεδιασμός και οργανωμένη επίβλεψη ακόμα και τα πιο πολύπλοκα έργα ολοκληρώνονται».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης στα καινούρια ηλεκτρικά λεωφορεία που θα αφιχθούν στην πόλη στις αρχές του 2023. Υπενθυμίζουμε ότι αυτά θα έχουν αυτονομία 135 χλμ. ή 180 χλμ. ενώ θα εγκατασταθούν και φορτιστές για τις ανάγκες ανεφοδιασμού τους.

5 δισ. ευρώ για έργα στη Βόρεια Ελλάδα

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια έργα περίπου 5 δις. ευρώ μόνο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τους εποπτευόμενους φορείς του.

«Έργα που εξασφαλίζουν μία ένεση ανάπτυξης και απασχόλησης στην περιοχή» όπως σημείωσε ο Υφυπουργός Υποδομών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικά ανέφερε ότι «ο Βόρειος Ε-65 είναι ένα από τα δύο οδικά έργα που θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του». Το κόστος ανέρχεται στα 442 εκ. ευρώ.

Στην ατζέντα του υπουργείου, επίσης, βρίσκονται τα δύο μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, το Θεσσαλονίκη – Τοξότες και το Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο. Ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα τα 2,8 δισ. ευρώ». 

βόρειο τμήμα ε65

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ