Τέλος οι παραδοσιακές πινακίδες κυκλοφορίας –Έτσι θα είναι οι νέες

Πινακίδα κυκλοφορίας αυτοκινήτου

Η έλευση των νέων ψηφιακών πινακίδων κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα θα φέρει νέα δεδομένα στην «επικοινωνία» και την ασφάλεια.

Σε μια νέα ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο κλάδος των μεταφορών στις Η.Π.Α., η οποία πλέον δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους οχημάτων να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές πινακίδες κυκλοφορίας με ψηφιακές.

Σημειώνεται ότι το πρώτο βήμα για τη χρήση των «ηλεκτρονικών πινακίδων» στην Καλιφόρνια είχε γίνει το 2013, με την χρήση τους να επιτρέπεται το 2018, αλλά σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων.

Υπό την ονομασία "RPlate", οι νέας γενιάς πινακίδες είναι πολλά περισσότερα από μια ψηφιακή «πλάκα». Όπως αναφέρει η Reviver, τα νέα προϊόντα, τα οποία αντικαθιστούν τις παραδοσιακές πινακίδες, διευρύνουν την γκάμα δυνατότητων που προσφέρουν στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Digital license plate 5

Η Ford είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει την ψηφιακή πινακίδα κυκλοφορίας RPlate που δημιούργησε σε συνεργασία με την Reviver ως αξεσουάρ. Η διανομή της θα ξεκινήσει σε περισσότερα από 300 καταστήματα σε όλη την Καλιφόρνια, την Αριζόνα και το Μίσιγκαν.

Μέσω σχετικής εφαρμογής στο smartphone οι ιδιοκτήτες των νέων πινακίδων έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες -μεταξύ άλλων - για την τοποθεσία του οχήματος, τον αριθμό πλαισίου του (VIN) αλλά και σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την προστασία του οχήματος.

Digital license plate 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή της νέας ψηφιακής πινακίδας κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από τη Ford, αλλά αναμένεται να είναι χαμηλότερη από την τιμή που προσφέρεται στην ελεύθερη αγορά. Η τελευταία κυμαίνεται γύρω από τα 550 ευρώ και διαθέτει λειτουργία ημέρας και νύχτας, δυνατότητα εξατομικευμένων μηνυμάτων, επιπλέον γραμματοσειρές και αντικλεπτικό σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν το αυτοκίνητο που τις φέρει κλαπεί, θα εμφανιστεί αυτόματα η λέξη «Stolen». Η πιο ακριβή έκδοση της ψηφιακής πινακίδας κυκλοφορίας κοστίζει 700 ευρώ και προσφέρει επιπλέον λειτουργία παρακολούθησης, χιλιομετρητή και απομακρυσμένη πρόσβαση που καταγράφει το στίγμα της τοποθεσίας.

Digital license plate 6

Οι επιπλέον λειτουργίες της ακριβής έκδοσης απευθύνονται κυρίως σε διαχειριστές εταιρικών στόλων, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα έξοδα για τα πακέτα δεδομένων που έχουν. Τα τελευταία πληρώνονται σε μηνιαία ή ετήσια βάση και δεν είναι υποχρεωτικά. Βέβαια, χωρίς αυτά δεν έχει νόημα η ψηφιακή πινακίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ford αναμένει ότι οι νέες πινακίδες θα προτιμηθούν περισσότερο στις Mustang Mach-E και τα F-150. Μάλιστα, ο όγκος πωλήσεων του συγκεκριμένου pick-up είναι βέβαιο ότι θα ρίξει την συνολική τιμή της τεχνολογικά προηγμένης πινακίδας κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ