Αλλάζει «πρόσωπο» μία από τις παλαιότερες γέφυρες της Αθήνας -Όλες οι παρεμβάσεις

γέφυρα ροσινιόλ μία από τις παλαιότερες αθήνα

Σημαντικά ασφαλέστερη θα γίνει η διέλευση της γέφυρας, η οποία βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής.

Με αμείωτους ρυθμούς υλοποιείται το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για βελτίωση των οδικών υποδομών στους κεντρικούς άξονες της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταστούν πιο εύκολες και ασφαλείς οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο, η περιφέρεια ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή (23/9) εργασίες στον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου, και συγκεκριμένα στη Γέφυρα Ροσινιόλ.

Η τελευταία αποτελεί μία από τις παλαιότερες γέφυρες της Αθήνας και βρίσκεται επί της Λεωφ. Κηφισού μεταξύ των Τριών Γεφυρών και της Γέφυρας Κολοκύνθους. Από κάτω την διασχίζει η οδός Δυρραχίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
εργασίες στον κηφισό οδική ασφάλεια

Ποιες εργασίες γίνονται

Οι εργασίες αφορούν στο έργο «Άρση επικινδυνοτήτων σε γέφυρες της Λ. Κηφισού, (Ανισόπεδος κόμβος Δυρραχίου και ανισόπεδος κόμβος Πίνδου), προϋπολογισμού 140.000 ευρώ και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας της γέφυρας και την αποκατάσταση του αγωγού ομβρίων υδάτων μέσω του οποίου αποχετεύονται τα ύδατα του καταστρώματος της γέφυρας

Οι εργασίες γίνονται χωρίς διατάραξη της κυκλοφοριακής ροής σε ένα εκ των κεντρικότερων σημείων του οδικού δικτύου της Αττικής που χρησιμοποιούν καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, περισσότεροι από 120.000 οδηγοί.

«Οι εργασίες συντήρησης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, βελτιώνουν σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει σε πλήρη τροχιά εφαρμογής το στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας και για την κεντρικότερη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου. Με κομβικές παρεμβάσεις, ενισχύουμε σημαντικά την οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Κηφισού, στην οποία είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης», ανέφερε με αφορμή τη συνέχιση των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
εργασίες στον κηφισό οδική ασφάλεια

Νέα φώτα τεχνολογίας LED στον Κηφισό

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια προχωρά και το μεγάλο έργο αναβάθμισης του φωτισμού στους κύριους οδικούς άξονες της Αττικής, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, με την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με σύγχρονους, χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, καθώς έχει αντικατασταθεί το 85% του παλαιού φωτισμού σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ