Μεγάλη αλλαγή στα Google Maps -Η νέα εντυπωσιακή λειτουργία που θα δούμε στα κινητά μας

Google Maps

Σε όλο και περισσότερες πόλεις φτάνει η λειτουργία Immersive View for Routes που κάνει σημαντικά ευκολότερη τη ζωή των χρηστών.

Αδιαπραγμάτευτη είναι η διευκόλυνση που έχουν προσφέρει οι Χάρτες της Google στους οδηγούς, καθώς τους επιτρέπουν -μεταξύ άλλων- να μετακινηθούν εύκολα σε έναν άγνωστο προορισμό, να γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσει το ταξίδι τους, αλλά και να ενημερωθούν για τους δρόμους που έχουν κίνηση.

Πρόκειται για τις βασικές λειτουργίες των Google Maps, τα οποία ωστόσο δεν μένουν σε αυτές. Ο πολύτιμος σύμμαχος των οδηγών γίνεται συνεχώς πιο ικανός, εμπλουτιζόμενος με λειτουργίες που καθιστούν τις μετακινήσεις όσων κάθονται πίσω από το τιμόνι ολοένα και πιο άνετες και εύκολες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από τις λειτουργίες που περιμένουμε να δούμε και στην Ελλάδα είναι το Immersive Views for Routes (Διαδρομές) που θα εμφανίζει στην οθόνη του κινητού του χρήστη μια λεπτομερής, τρισδιάστατη, εικόνα της διαδρομής.

Όπως είχε δηλώσει η Google, η ιδέα πίσω από το Immersive Views στο Routes δεν είναι απλά να γίνει πιο διασκεδαστική η εμπειρία πλοήγησης του χρήστη μέσω αληθοφανών εικόνων.

Η συγκεκριμένη λειτουργία, που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέπει τη συγκέντρωση όλων των πληροφοριών που χρειάζεται ο χρήστης σε ένα μέρος και επομένως του επιτρέπει να προγραμματίζει καλύτερα το ταξίδι του και να περιηγείται ακόμα πιο αποτελεσματικά στους Χάρτες της Google.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες το Immersive Views for Routes «έφτασε» στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στις εξής πόλεις: Βερολίνο, Μόναχο, Αμβούργο, Φρανκφούρτη και Κολωνία, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. Επισημαίνεται δε ότι οι πρώτοι που είδαν τη συγκεκριμένη λειτουργία στα κινητά τους είναι όσοι είναι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων Android που έχουν εγκατεστημένα την έκδοση 11.50 (ή πιο πρόσφατη) των Google Maps.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Immersive View ακρόπολη
Immersive View ακρόπολη

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι προσώρας στην Ελλάδα είναι διαθέσιμη η λειτουργία Immersive View, αλλά όχι για τις διαδρομές (routes). Το Immersive View επιτρέπει στον χρήστη να απολαμβάνει ένα «εικονικό tour» σε τοπόσημα, όπως είναι η Ακρόπή.

Τέλος, ο χρήστης μπορεί να  ενημερωθεί - μεταξύ άλλων - για τον κυκλοφοριακό φόρτο στους γύρω δρόμους όπως και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, με εκτιμήσεις και για τις επόμενες ώρες της ημέρας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ