Αλλαγές για την πιο ακραία Toyota Corolla όλων των εποχών

Toyota GR Corolla με αλλαγές για τη νέα χρονιά

Η GR Corolla των 306 ίππων είναι το κορυφαίο hatchback όλων των εποχών που φέρει το διάσημο όνομα της σειράς της Toyota και τώρα οι Ιάπωνες βελτιώνουν περαιτέρω την ακραία απόδοσή της.

Πολύ μικρές αλλά σημαντικές, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία είναι οι αλλαγές που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι της Toyota στην 4κίνητη υπετροφοδοτούμενη GR Corolla ώστε να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την οδηγική εμπειρία που προσφέρει αλλά και τη συνολική της απόδοση.

Ειδικότερα, οι Ιάπωνες άλλαξαν τις βίδες -συγκεκριμένα το σχήμα των κεφαλών τους- που συγκρατούν στο πλαίσιο την εμπρός και την πίσω ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και το κιβώτιο. Αυτό, αν και δεν ακούγεται τόσο σημαντικό, βελτιώνει τη στιβαρότητα στο εκάστοτε σημείο που σφίγγουν οι νέες βίδες με τις μεγαλύτερες σε πλάτος κεφαλές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραπάνω αλλαγή βελτιώνει σύμφωνα με την Toyota την συνολική στιβαρότητα και αυτό οδηγεί σε καλύτερη απόκριση του αυτοκινήτου σε αλλαγή κατεύθυνσης, ενώ βελτιώνει και τη σταθερότητα στις υψηλότερες ταχύτητες.

Αντίστοιχα μικρής έκτασης αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εμπρός τμήμα της GR Corolla προς βελτίωση της αεροδυναμικής της απόδοσης. Συγκεκριμένα οι πλαϊνοί αεραγωγοί έχουν αλλάξει ελαφρώς το σχήμα τους ώστε να βελτιωθεί η ροή του αέρα προς τους τροχούς ώστε να μειωθεί η αντίσταση σε αυτή την περιοχή και να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κατευθυντικότητα αλλά και η ευελιξία της GR Corolla.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέροντας την υπογραφή της Gazoo Racing, οι αλλαγές προέρχονται από την εμπειρία του αγωνιστικού τμήματος των Ιαπώνων. Αλλαγές στο set up της ανάρτησης δεν υπάρχουν, ενώ και ο υπερτροφοδοτούμενος εν σειρά τρικύλινδρος κινητήρας του 1,6 λίτρου παραμένει ως είχε με την απόδοσή του να φτάνει στους 304 ίππους και τα 370 Nm ροπής.

Όπως και με τις υπόλοιπες GR Corolla η ισχύς φτάνει και στου τέσσερεις τροχούς μέσω του προηγμένου iMT χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ διαφορικό περιρισμένης ολίσθησης υπάρχει τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα.

Για τη νέα χρονιά έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη χρώμα στη διαθέσιμη παλέτα για τη GR Corolla, το μεταλλικό μπλε (Cyan Mertallic που βλέπετε στις φωτογραφίες), στο οποίο θα βαφτούν μόλις 50 αντίτυπα. Το συγκεκριμένο χρώμα συνδυάζεται με αντίστοιχες ραφές στο εσωτερικό του 4κίνητου turbo hatchback.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναβαθμισμένη GR Corolla θα διατεθεί στην ιαπωνική αγορά σε 550 αντίτυπα συνολικά,τα οποία θα... παραδοθούν στους κυριολεκτικά τυχερούς ιδιοκτήτες τους αφού θα πραγματοποιηθεί σχετική κλήρωση με τα ονόματα όλων εκείνων που έχουν εκδηλώσει πραγματικό ενδιαφέρον. Η τιμή της αναβαθμισμένης GR Corolla ξεκινά από τα 33.170 ευρώ στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ