Alfa Romeo: Στη γραμμή παραγωγής των Giulia και Stelvio (video)

Alfa Romeo Giulia GTA

Τα μυστικά της παραγωγής των Giulia και Stelvio ξετυλίγονται μέσα από μια σειρά ξεχωριστών videos που παρουσιάζουν τις τεχνικές που οδηγούν στους τρεις πυλώνες που εκφράζει η κατασκευή των μοντέλων της Alfa Romeo.

Βασισμένες στην καινοτόμα πλατφόρμα “Giorgio” και σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα επίπεδα ποιότητας, τεχνολογίας και οδηγικής ευχαρίστησης, οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio απαίτησαν για την κατασκευή τους ένα εξίσου προηγμένο εργοστάσιο παραγωγής. Η επιλογή της μονάδας παραγωγής στο Cassino στα Νότια της πρωτεύουσας Ρώμης για αυτή τη δύσκολη αποστολή, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Κατασκευασμένο το 1971, το εργοστάσιο είχε ήδη ξεπεράσει την παραγωγή 7,5 εκ. οχημάτων, ενώ η ολική αναβάθμιση του το 2015 έχει επεκτείνει τη συνολική του έκταση στα 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, τα οποία φιλοξενούσαν περισσότερους από 4.300 εργαζόμενους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
alfa romeo εργοστάσιο

Η αναβάθμιση δεν αφορούσε μόνο στους μεγαλύτερους χώρους, αλλά κυρίως στη μετάβαση της μονάδας στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Παράλληλα, από την αρχή της δημιουργίας των Giulia και Stelvio τέθηκαν και οι βασικοί άξονες της στρατηγικής παραγωγής, οι οποίοι είναι: η ποιότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η απόλυτη εστίαση στις επιθυμίες του πελάτη. Η Alfa Romeo με μια σειρά σύντομων videos παρουσιάζει την ιστορία πίσω από τη διαδικασία παραγωγής των Giulia και Stelvio στο εργοστάσιο του Cassino και τα «μυστικά» που οδήγησαν στην επίτευξη των αυστηρών προδιαγραφών που αφορούν στην κατασκευή των δύο μοντέλων.    

Το εργοστάσιο του Cassino – Επενδύοντας στο μέλλον

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτω από το θρυλικό Monte Cassino, η μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1971, αποτελεί το κέντρο της ζωής της περιοχής που βρίσκεται περίπου 130 χλμ. Νότια της Ρώμης. Από τις γραμμές της πέρασαν πολυάριθμα μοντέλα των Fiat, Lancia και Alfa Romeo, όμως η μεγάλη αλλαγή ήρθε το 2015 όπου αποφασίστηκε η μονάδα να εστιάσει στην παραγωγή premium αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, επαναπροσδιορίζοντας το σύνολο των διαδικασιών. Σήμερα, δίπλα στις Alfa Romeo Giulia και Stelvio, το Cassino δημιουργεί και τη νέα Maserati Grecale.

Τεχνολογία αιχμής - Η αυτοματοποίηση στην υπηρεσία της ποιότητας

Τα ρομπότ και οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες αποτελούν εδώ και καιρό σημαντικό χαρακτηριστικό στην παραγωγή αυτοκινήτων. Στην περίπτωση του Cassino αυτή η πραγματικότητα προχώρησε σε ένα ανώτερο επίπεδο με την εγκατάσταση 1.022 ρομπότ τα οποία αναλαμβάνουν μια σειρά διαδικασιών, από τη διαμόρφωση των μεταλλικών επιφανειών και τις συγκολλήσεις με διάφορους τρόπους, μέχρι τη βαφή. Μόνο οι συγκολλήσεις που πραγματοποιούν τα ρομπότ σε μια Giulia ή Stelvio  ξεπερνούν τις 5.000, ενώ αντίστοιχα αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχουν και επαληθεύουν τη σωστή ολοκλήρωση των εργασιών. Το υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης βελτιστοποιεί την ποιότητα κατασκευής και την ασφάλεια του προσωπικού και είναι ιδανική για οχήματα που συνδυάζουν διαφορετικού είδους υλικά, όπως τα δύο κορυφαία μοντέλα της Alfa Romeo που παράλληλα με το χάλυβα αξιοποιούν μεταξύ άλλων το αλουμίνιο, τα ανθρακονήματα και το τιτάνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίνοντας χρώμα - Το ανθρώπινο στοιχείο δίνει την προστιθέμενη αξία στην αυτοματοποίηση

Το χρώμα αποτελεί ένα ιδιαίτερο στοιχείο που αναδεικνύει το δυναμικό στιλ  των Giulia και Stelvio, ενώ παράλληλα προστατεύει το αμάξωμα. Τόσο η διαδικασία της αντιδιαβρωτικής προστασίας, όσο και εκείνες που αφορούν στα στάδια βαφής πραγματοποιούνται εντελώς αυτόματα. Η διαδικασία είναι τόσο ακριβής που αυτοκίνητα με διαφορετικά χρώματα μπορούν να αποκτήσουν τη βαφή τους έχοντας απόσταση μόλις λίγων μέτρων μεταξύ τους.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο μειώνεται, τόσο η κατανάλωση πρώτων υλών, αλλά και νερού με το όφελος να φτάνει το 90% σε σχέση με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους βαφής. Η ίδια, πλήρως αυτοματοποιημένη και κορυφαίας ακρίβειας διαδικασία ακολουθείται και για την εφαρμογή των υλικών στεγανοποίησης. Για την επίτευξη της μέγιστης ποιότητας, η Alfa Romeo δεν επαναπαύεται μόνο στην υψηλή τεχνολογία, αλλά επιστρατεύει και τα πλέον έμπειρα μέλη της ομάδας παραγωγής, τα οποία κάνουν τον τελικό έλεγχο εντοπίζοντας ακόμα και την παραμικρή απόκλιση από τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ