Έτσι μπορεί να είναι το νέο υπεραυτοκίνητο της Alfa Romeo

Alfa Romeo P7

Αν και τα hypercars εισήλθαν στον κόσμο του Le Mans, προσελκύοντας δεκάδες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Alfa Romeo παρά την αγωνιστική της ιστορία, δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα τους.

Παρ΄όλα αυτά, σχεδιαστές όπως ο Daniel Kemnitz, ο οποίος ολοκλήρωσε το φοιτητικό του έργο στο IED Torino, μας δείχνει πως θα οραματιζόταν ένα τέτοιο όχημα. Ο ταλαντούχος Δανός που κατάγεται από την Κοπεγχάγη αποκάλυψε πως δεν είχε τον χρόνο που απαιτούνταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όμως σήμερα δηλώνει πανέτοιμος να μας παρουσιάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Alfa Romeo P7 b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, με αφετηρία το ένδοξο παρελθόν της εταιρείας στους αγώνες που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς της, προσπαθεί να φέρει ένα μοντέλο στη σύγχρονη εποχή. Η σιλουέτα του είναι σαφώς επηρεασμένη από τα κλασικά αυτοκίνητα και ιδιαίτερα το Tipo 33 Stradale.

Το σχήμα όσο απλό και απέριττο μοιάζει, άλλο τόσο πολύπλοκο μπορεί να αποδειχθεί. Σύμφωνα με το δημιουργό, συνδυάζει τρία χαρακτηριστικά. Πρώτον, τους μεγάλους όγκους με τις ρέουσες γραμμές και τις συνεχόμενες επιφάνειες. Δεύτερον, αμάξωμα που ξεκάθαρα επικοινωνεί, μέσω των υλικών και του σχήματος. Και τρίτον, κάποιες λεπτομέρειες κλειδιά, που στέκονται χωρίς να βροντοφωνάζουν για προσοχή.

Alfa Romeo P7 c

Πάντως αν και τα αρχικά σκίτσα διέθεταν φώτα ομίχλης που ενσωμάτωναν το λογότυπο Quadrifoglio, το τελευταίο επιλέγει ένα απλοποιημένο μπροστινό μέρος. Ωστόσο, το πιο σημαντικό από όλα που επιθυμεί ο Kemnitz είναι το συγκεκριμένο όχημα, να εξοπλίζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης jet υδρογόνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια σε όλα τα παραπάνω, η Alfa Romeo δεν έχει ουδεμία σχέση. Γιατί όμως να μην μελετήσει την πρόταση και στο μέλλον να ρίξει στις πίστες και στους αγώνες κάτι τόσο αξιόλογο;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ