Ακτιβιστές έμειναν… κολλημένοι για 24 ώρες σε έκθεση αυτοκινήτου

Ακτιβιστές

Στο στόχαστρο ακτιβιστών έχουν μπει το τελευταίο διάστημα κατασκευαστές πολυτελών οχημάτων σε Γερμανία και Αγγλία, προχωρώντας σε διαφόρων ειδών διαμαρτυρίες.

Έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξε για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τις πρακτικές που ακολουθούν οι κατασκευαστές πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων μια ομάδα ακτιβιστών στη Γερμανία.

Συνολικά εννέα άτομα επισκέφθηκαν μια έκθεση της Porsche στο Wolfsburg της Γερμανίας, όχι για να θαυμάσουν τα μοντέλα της γνωστή φίρμας αλλά για να απαιτήσουν το τέλος της παραγωγής οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ακτιβιστές
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ακτιβιστές, μάλιστα, χρησιμοποίησαν κόλλα για να κολλήσουν τα χέρια τους στο δάπεδο της έκθεσης αυτοκινήτου, παραμένοντας εκεί για 24 ώρες.

Ανάλογες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Volkswagen, την ίδια στιγμή που μια έκθεση της Aston Martin στο Λονδίνο δεχόταν επίθεση με μπογιές.

Ακτιβιστές

Στη γειτονική Ιταλία, οι ακτιβιστές έφτασαν στο σημείο να διακόψουν ακόμα και την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο, προκαλώντας την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών.

Το κίνημα των ακτιβιστών έχει ως βασικό αίτημα την απαγόρευση παραγωγής νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της απανθρακοποίησης από τον ευρύτερο κλάδο των μεταφορών.

Ακτιβιστές
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους ακτιβιστές, η φοιτήτρια Teresa Santos, έγραψε στο Twitter ότι οι ακτιβιστές παραμένουν μέσα στον εκθεσιακό χώρο μετά από 19 ώρες κολλημένοι στο πάτωμα.

«Δεν το κάνουμε αυτό γιατί μας αρέσει. Δεν το κάνουμε, αλλά το «business as usual» δεν αρκεί για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική και οικολογική κρίση. Ενεργούμε σαν να βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ