Ακραίος καύσωνας απειλεί μεγάλη αθλητική διοργάνωση – Ρίχνουν νερό στους δρόμους για να συνεχιστούν οι αγώνες

δρόμος ψεκασμός με νερό

Σε τεράσια ταλαιπωρία υποβάλλονται οι ποδηλάτες στο Tour de France, με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες της ασφάλτου να δυσκολεύουν αφάνταστα τα περάσματα τους. Τι μέτρο έλαβαν οι διοργανωτές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο 109ος ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, ο σημαντικότερος αγώνας της επαγγελματικής ποδηλασίας δρόμου και η πιο δημοφιλής διοργάνωση ανοιχτού δρόμου.

Το 109ο Tour de France ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου, με εκατομμύρια φίλους του αθλήματος να βρίσκονται στα σημεία της διαδρομής και θα θαυμάζουν δια ζώσης τα περάσματα των κορυφαίων ποδηλατών του κόσμου.

Παρά το εντυπωσιακό θέαμα που ανέκαθεν πρόσφερε η σπουδαία ποδηλατική διοργάνωση, τις τελευταίες μέρες οι ποδηλάτες έχουν σφυροκοπηθεί από τον ακραίο καύσωνα, με πολλούς εξ αυτών να εκφράζουν ανοιχτά την αγανάκτησή τους για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περισσότερα παράπονα εκφράστηκαν την περασμένη Πέμπτη, 14 Ιουλίου, γεγονός που ανάγκασε τους διοργανωτές να λάβουν έκτακτα μέτρα, που είχαν ως στόχο την προστασία των ποδηλατών.

Με τον φόβο ότι το σαββατοκύριακο (16-17 Ιουλίου) - και ενόσω το πελοτόν κινούταν προς τα Πυρηναία - οι θερμοκρασίες θα έφταναν έως τους 40 βαθμούς Κελσίου και η θερμοκρασία της ασφάλτου θα έσπαγε το ρεκόρ των 63 βαθμών Κελσίου, οι διοργανωτές αποφάσισαν να επιστρατεύσουν φορτηγά ψεκασμού νερού.

«Σε ορισμένα σημεία, η άσφαλτος θα αρχίσει να λιώνει, όχι φυσικά παντού, αλλά θα γίνει πολύ πιο μαλακή. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε ποια θα μπορούσε να είναι η κατάληξη για τους ποδηλάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ασφαλείας ,Andre Bancala, σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ειδικότερα, στους δρόμους ξεχύθηκε ένα κομβόι φορτηγών τα οποία ψέκασαν στους δρόμους περί τα 10.000 λίτρα νερού, «δροσίζοντας» με αυτό τον τρόπο την καυτή άσφαλτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η όλη επιχείρηση, μάλιστα, εκτελέστηκε με απόλυτη μεθοδικότητα, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο ψεκασμός του εκάστοτε τμήματος της διαδρομής γινόταν 15 λεπτά πριν περάσουν οι ποδηλάτες από εκεί, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο δρόμος θα προλάβαινε να στεγνώσει, και ταυτόχρονα θα αποτρεπόταν η άνοδος στη θερμοκρασία της ασφάλτου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ