Ακόμη πιο προηγμένη και πολυτελής η Bentley Bentayga

Bentley Bentayga 2024

To Super-SUV της Bentley, η εκρηκτική Bentayga, δέχθηκε μια σειρά από αναβαθμίσεις και προσθήκες για το μοντέλο του 2024 στο εσωτερικό του, στα συστήματα ασφάλειας και στις επιλογές εξατομίκευσης.

Το βρετανικό SUV παρουσιάστηκε το 2015 και δέχθηκε ένα εκτεταμένο facelift το 2020, αλλά κάθε χρόνο δέχεται μια σειρά από αναβαθμίσεις που το κρατούν στην αιχμή της τεχνολογίας και της πολυτέλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι έγινε και στο μοντέλο του 2024, καθώς η Bentayga απέκτησε περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, βιώσιμα υλικά και επιπλέον εξοπλισμό στο εσωτερικό, και την τελευταία γενιά των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης.

Μια από τις σημαντικότερες προσθήκες είναι το σύστημα τετραδιεύθυνσης, που βελτιώνει περαιτέρω την οδική συμπεριφορά της και τη δυνατότητα ελιγμών σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας. Το σύστημα αυτό είναι πια στάνταρ στις Bentayga Azure και S, και προαιρετικό στις άλλες εκδόσεις της.

Επίσης, από το 2024 θα διατίθεται σε όλες τις Bentayga το σύστημα Airline Seat -που μέχρι τώρα περιλαμβανόταν στον εξοπλισμό της έκδοσης μεγάλου μεταξονίου LWB- το οποίο παρέχει πολλαπλές επιλογές ρυθμίσεων των καθισμάτων και έλεγχο του κλιματισμού για το καθένα ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία αυτή μετρά τη θερμοκρασία για τον επιβάτη και την υγρασία της ατμόσφαιρας κάθε 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου και προσαρμόζει ανάλογα τον εξαερισμό, τη θέρμανση / ψύξη ή και τα δύο για τον άρτιο κλιματισμό κάθε επιβάτη ξεχωριστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, πλέον εμπλουτίζεται και με τα Emergency Assist για τις καταστάσεις ανάγκης, Intelligent Park Assist και 3D Surround View για τη θέαση περιμετρικά του αυτοκινήτου.

Εσωτερικά, ο πίνακας οργάνων του οδηγού παρέχει τρεις διαφορετικές ψηφιακές διαμορφώσεις, καθώς και ψηφιακή απεικόνιση του δρόμου σε αληθινό χρόνο. Στο δάπεδο, τα πατάκια είναι πια από 100% ανακυκλωμένο nylon αντίστοιχης ποιότητας με τα προηγούμενα χαλάκια. Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από το ηχοσύστημα Bang & Olufsen υψηλής ποιότητας με φωτιζόμενα ηχεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνδεσιμότητα, στο μεταξύ, αναβαθμίστηκε με τη δυνατότητα απομακρυσμένου παρκαρίσματος του αυτοκινήτου μέσω smartphone από απόσταση έως και περίπου 4 μέτρων, ενώ το σύστημα κλιματισμού έχει πλέον εξελιγμένο σύστημα ρύθμισης της ποιότητας του αέρα - υπολογίζοντας μεταξύ άλλων τα υψηλότερα επίπεδα ρύθμισης που συναντά κανείς π.χ. σε ένα τούνελ.

Τέλος, όσον αφορά στις επιλογές εξατομίκευσης, πλέον διατίθενται οκτώ νέα χρώματα του αμαξώματος - που αυξάνουν στην παλέτα στα συνολικά 112. Προστέθηκαν, ακόμη, τρεις διαφορετικού σχεδίου ζάντες 21 ιντσών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ