Ακόμα πιο πλούσιος o Elon Musk μετά την πώληση μετοχών της Tesla

Elon Musk Tesla

Περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια μπήκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Elon Musk μετά την πώληση μετοχών της Tesla.

Πλουσιότερος έγινε ο Elon Musk, ο οποίος προχώρησε στην πώληση ενός σημαντικού αριθμού μετοχών της Tesla, αντλώντας μέσα σε λίγες ημέρες ένα ποσό της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, τα χρήματα τα οποία απέκτησε από την πώληση περίπου 4,5 εκατομμυρίων μετοχών θα δαπανηθούν ώστε να καλυφθούν οι υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις του, προχωρώντας μάλιστα και σε δημοψήφισμα στο Twitter για το αν θα πρέπει να προχωρήσει ή όχι στην πώληση μετοχών της Tesla.

To tweet αυτό ήταν και η αιτία ώστε η αξία της μετοχής της Tesla να παρουσιάσει πτώση της τάξης του 16%, ανακάμπτοντας μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι ο Elon Musk… αποχωρίστηκε σχεδόν 4,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, διατηρεί στα χέρια του το 17% των μετοχών της αμερικανικής φίρμας, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 180 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία της Tesla έσπασε πρόσφατα το φράγμα του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ