Αγοράζουν καμένα αυτοκίνητα για 300 ευρώ

kameno

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν συνταράξει το πανελλήνιο αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για «αρπακτικά» που αναζητούν για αγορά καμένα αυτοκίνητα για 300 και 500 ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλες φυσικές καταστροφές (πλημμύρες ή πυρκαγιές) αποτελούν ευκαιρία για παράνομες ενέργειες. Μια από αυτές είναι η αγορά οχημάτων με ολική ή μερική καταστροφή, στην προκειμένη περίπτωση καμένα από τις πληγείσες περιοχές, έναντι χαμηλών ποσών που ξεκινούν από τα 300 ευρώ και μπορούν να φτάσουν -ανάλογα την περίπτωση- έως τα 500 ευρώ. Γιατί, όμως, γίνεται αυτό και ποια μεθοδολογία ακολουθείται;

Πρακτικά, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν προορίζονται για επισκευή αλλά για «νομιμοποίηση» οχημάτων που έχουν κλαπεί. Έτσι, μέσω ειδικών εργασιών παραποιούνται τα χαρακτηριστικά του κλεμμένου αυτοκινήτου (αριθμός πλαισίου & χρώμα) και στη θέση τους τοποθετούνται αυτά του «νόμιμου» καμένου, με αποτέλεσμα το κλεμμένο αυτοκίνητο να είναι και πάλι έτοιμο για κυκλοφορία (φυσικά, ένας ενδελεχής έλεγχος μπορεί να αποδείξει πως ένας αριθμός πλαισίου είναι πειραγμένος). Η αγορά των καμένων οχημάτων -προφανώς- και δεν είναι τυχαία. Τα κυκλώματα ψάχνουν είτε για ξεχωριστά και ακριβά καμένα αυτοκίνητα είτε για best seller μοντέλα που αφορούν συνήθως και τον μεγαλύτερο όγκο κλοπών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
kammena auto

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του carandmotor.gr, τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Αττικής ήδη έχουν εμφανιστεί ομάδες που εντοπίζουν καμένα οχήματα και ρωτούν τους ιδιοκτήτες τους αν ενδιαφέρονται για πώληση, στην περίπτωση που δεν έχουν κάλυψη για πυρκαγιά και δεν υπάρχει ενδεχόμενο αποζημίωσης. Μετέπειτα και αν ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, τα οχήματα μεταφέρονται με τρέιλερ ή μικρά φορτηγά σε καλά κρυμμένους χώρους στη Δυτική Αττική (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι ή Ασπρόπυργο) όπου οι «ειδικοί» τεχνίτες αναλαμβάνουν τη νομιμοποίηση των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω τακτική εφαρμόζεται πολλές φορές και με κατεστραμμένα οχήματα από τροχαία ατυχήματα, που οι ιδιοκτήτες τους προτιμούν να τα δώσουν για λίγα ευρώ παρά να τα οδηγήσουν στην πρέσα...

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ