Αγόρασε Lamborghini με τα επιδόματα του κορωνοϊού

Lamborghini

Σε φυλάκιση πάνω από 9 ετών καταδικάστηκε ένας Αμερικανός, ο οποίος το 2020 χρησιμοποίησε επιδόματα ανακούφισης από τον κορωνοϊό για να αγοράσει μεταξύ άλλων μια Lamborghini.

Ο Lee Price III από το Χιούστον του Τέξας, βρέθηκε ένοχος για την υπεξαίρεση ποσού 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε ως δάνειο από την κρατική επιδότηση για τον Covid-19 στις 3 του εταιρείες.

Ο Price είχε υποβάλει όλα τα δικαιολογητικά για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ώστε να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του, λαμβάνοντας τελικά 2,6 εκατομμύρια δολάρια σε χαμηλότοκο δάνεια και στις τρεις εταιρείες.

Όπως αναφέρει το Associated Press, o Price με τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια του ποσού αντί πράγματι να τα διαθέσει στους μισθούς των υπαλλήλων του, πλήρωσε το δάνειο του σπιτιού του, αγόρασε μια Lamborghini Urus, ένα pick-up Ford F-350, καθώς και πολλά άλλα ακριβά αντικείμενα. Επίσης, ξόδεψε χιλιάδες δολάρια και σε νυχτερινά μαγαζιά και stip clubs του Χιούστον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lamborghini Urus

Ωστόσο, η απάτη του Price αποκαλύφθηκε και τον περσινό Αύγουστο τον συνέλαβαν οι αρχές για υπεξαίρεση του παραπάνω ποσού. Στη δίκη του που έγινε τον Σεπτέμβριο ο Price κρίθηκε ένοχος για κατηγορίες απάτης και «ξεπλύματος» χρήματος και καταδικάστηκε τελικά σε 110 μήνες φυλάκισης.

Η περίπτωση του Price πάντως δεν είναι η μοναδική που αφορά σε απάτη με τα χρήματα της επιδότησης του κορωνοϊού, αφού τον περασμένο Μάιο ένας Kαλιφορνέζος συνελήφθη κατηγορούμενος για υπεξαίρεση ποσού 5 εκατομμυρίων δολαρίων, που πήρε ως χαμηλότοκο δάνειο από 3 τράπεζες για βοήθεια στις 4 εταιρείες που είχε στο όνομά του.

Παρόλα αυτά σε έρευνα που έγινε από τις αρχές των Η.Π.Α. αποκαλύφθηκε ότι οι 4 αυτές εταιρείες ουδέποτε ήταν στο όνομά του. Μεταξύ άλλων, με τα χρήματα που πήρε από τις επιδοτήσεις αγόρασε μια Ferrari 458 Italia, μια Lamborghini Aventador S και μια Bentley Continental GT.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lamborghini Urus

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ