Το άγνωστο σύμβολο στα ελαστικά αυτοκινήτου - Τι σημαίνει

Το νέο σύμβολο στα ελαστικά -Τι σημαίνει

Ένα νέο σύμβολο έκανε την εμφάνισή του στα ελαστικά αυτοκινήτου, το οποίο αναμένεται να υιοθετηθεί από όλο και περισσότερους κατασκευαστές.

Μια ματιά στο πλαϊνό τμήμα ενός ελαστικού είναι αρκετή για να αποκαλύψει στον παρατηρητή δεκάδες διαφορετικά μεταξύ τους σύμβολα, τα οποία και παρέχουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του.

Στα ήδη γνωστά σύμβολα που μπορεί να βρει κανείς σε ένα ελαστικό έρχεται τώρα να προστεθεί και ένα νέο (κεντρική φωτογραφία), ένας κύκλος που κλείνει μέσα του δύο βέλη, τα οποία «κοιτάζουν» σε αντίθετη κατεύθυνση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καινούργια σήμανση έκανε ντεμπούτο στο νέο ελαστικό P Zero E της Pirelli και επιτρέπει στο καταναλωτικό κοινό να αναγνωρίζει εύκολα και γρήγορα ότι για την κατασκευή κάθε προϊόντος που το φέρει έχουν χρησιμοποιηθεί βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά σε μεγάλο ποσοστό.

Συγκεκριμένα τα ελαστικά της ιταλικής εταιρείας που θα φέρουν τη συγκεκριμένη σήμανση έχουν κατασκευαστεί με υλικά βιολογικής βάσης αλλά και ανακυκλωμένα υλικά σε ποσοστό τουλάχιστον 50% επί του συνόλου -πάνω από 55% στο P Zero E. Μάλιστα για την τοποθέτηση της νέας σήμανσης τα βιώσιμα ελαστικά της ιταλικής εταιρείας παίρνουν έγκριση από ανεξάρτητη αρχή.

Υλικά βιολογικής βάσης είναι εκείνα τα υλικά, όπως οι φυτικές ίνες και τα πολυμερή που προέρχονται από φυτικά έλαια, τα οποία αντικαθιστούν στην κατασκευή ενός ελαστικού πιο «παραδοσιακά» υλικά, όπως για παράδειγμα πολυμερή που προέρχονται από το πετρέλαιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος αυτών των υλικών είναι να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή ελαστικών και όπως όλα δείχνουν το μονοπάτι της ιταλικής εταιρείας αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές.

Επόμενο βήμα για τους Ιταλούς, το οποίο αναμένεται να γίνει πραγματικότητα έως και το 2030 είναι το ποσοστό των παραπάνω υλικών να ξεπεράσει στο σύνολο το 70%, ενώ η συγκεκριμένη σήμανση θα είναι λογικά ελαφρώς διαφορετική για τον κάθε κατασκευαστή.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ