Το άγνωστο κουμπί στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου -Πώς μπορεί να σου σώσει τη ζωή

πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου

Σανίδα σωτηρίας σε περίπτωση που εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα μπορεί να μας προσφέρει ένα εν πολλοίς άγνωστο μπουτόν στο πίσω μέρος του οχήματός.

Η καθημερινή συμβίωση με το αυτοκίνητο, επιτρέπει στους οδηγούς να ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα πράγματα για αυτό, όπως και κάποια μέχρι πρότινος άγνωστα χαρακτηριστικά του.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες λειτουργίες που είναι πολύ πιθανό να μην μάθουμε για αυτές ποτέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα κουμπί στον πίσω χώρο της καμπίνας, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση που εμπλακούμε σε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Ειδικότερα, σκεφτείτε να έχετε εμπλακεί σε ένα (απευκταίο) δυσάρεστο οδικό συμβάν, το αυτοκίνητό σας έχει αρχίσει να τυλίγεται στις φλόγες και οι πόρτες και τα παράθυρα δεν λειτουργούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πορτμπαγκάζ

Σανίδα σωτηρίας υπό αυτές τις συνθήκες έρχεται να προσφέρει το κουμπί στον πίσω χώρο της καμπίνας των περισσότερων σύγχρονων μοντέλων, που θα σας παρέχει την πολυπόθητη δίοδο διαφυγής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταφύγετε στα πίσω καθίσματα, τα οποία πρέπει να ρίξετε προς τα εμπρός.

Έπειτα πρέπει να «τρυπώσετε» στον χώρο των αποσκευών και να αναζητήσετε ένα κουμπί στη βάση της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Το κουμπί είναι κρυμμένο κάτω από ένα καπάκι, το οποίο πρέπει να αφαιρέσετε. Με το πάτημα του μπουτόν η θύρα του πορτμπαγκάζ θα ανοίξει, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να εξέλθετε από το όχημα.

Ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το πώς πρέπει να δράσετε είναι ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Tik Tok και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένου ότι τα τροχαία ατυχήματα (δυστυχώς) αποτελούν ένα ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο, κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει κάθε χαρακτηριστικό του οχήματός του, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό μπορεί να του σώσει τη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να διαβάζουμε αναλυτικά το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου μας, όπου αναγράφονται όλες οι λειτουργίες του ΙΧ μας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ