Το άγνωστο κόλπο που κάνει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να φαίνεται σαν καινούργιο -Ποιοι το χρησιμοποιούν, πώς να το καταλάβεις

Car cleaning

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου απαιτεί εγρήγορση από τον ενδιαφερόμενο με επιτήδειους πωλητές να χρησιμοποιούν φτηνά τεχνάσματα για να αυξήσουν την αξία του προϊόντος τους.

Και τι δεν σκαρφίζονται κάποιοι πωλητές αυτοκινήτου για να καταφέρουν να πουλήσουν σε ανυποψίαστους πελάτες αυτοκίνητα σε τιμή πολύ υψηλότερη από την πραγματική τους αξία.

Ένα από τα πλέον κοινά κόλπα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να βελτιώσουν την εικόνα του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που θέλουν να πουλήσουν, συνήθως σε αφελείς υποψήφιους αγοραστές με περιορισμένο μπάτζετ, είναι η… μαγιονέζα.

Ειδικότερα, οι εν λόγω πωλητές, αφού πλύνουν και καθαρίσουν καλά το αυτοκίνητο που θέλουν να πουλήσουν, εφαρμόζουν κυρίως στα πολυκαιρισμένα και μέτρια σε εμφάνιση πλαστικά τμήματα του αξαμώματος (π.χ. προφυλακτήρες και φανάρια) μικρές ποσότητες μαγιονέζας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω των ελαίων και του λίπους που έχει, η μαγιονέζα καταφέρνει να δίνει προσωρινά στα πλαστικά τμήματα μπόλικη από τη χαμένη γυαλάδα τους ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα την αξία του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, που φαίνεται ότι έχει υποστεί πολύ καλύτερη μεταχείριση από ό,τι στην πραγματικότητα.

Με τη χρήση της μαγιονέζας οι επιτήδειοι πωλητές γλιτώνουν παράλληλα και το υψηλότερο κόστος που θα έπρεπε να καταβάλλουν για να αγοράσουν τα ειδικά γυαλιστικά σπρέι που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο.

Φυσικά η γυαλιστική «δράση» της μαγιονέζας στα πλαστικά τμήματα του αυτοκινήτου δεν διαρκεί παρά ένα πολύ μικρο χρονικό διάστημα, όσο χρειάζεται συνήθως για να πειστεί ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος αγοραστής ότι το αυτοκίνητο που έχει επιλέξει είναι καλό και να προχωρήσει στην αγορά του.

Συνήθως στο πρώτο πλύσιμο του αυτοκινήτου τα πλαστικά του θα επιστρέψουν άμεσα στην προηγούμενη κακή κατάσταση που βρίσκονταν χάνοντας τη γυαλάδα τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι' αυτό και θα πρέπει να γίνεται ενδελεχής έλεγχος από τον ενδιαφερόμενο στο μεταχειρισμένο που θέλει να αποκτήσει με προσεκτική παρατήρηση, μεταξύ άλλων και όλων των επιφανειών του αμαξώματος και δια της αφής.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ