Η άγνωστη λωρίδα στα διόδια -Με αυτό το κόλπο αποφεύγεις τις ουρές στους σταθμούς

Diodia 1

Μια λωρίδα που δεν χρησιμοποιείται από πολλούς οδηγούς επιτρέπει στους ταξιδιώτες να μετριάσουν την ταλαιπωρία στους σταθμούς διοδίων.

Αποδράσεις πραγματοποιούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες με αφορμή το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, με ορδές οχημάτων να ξεχύνονται στους αυτοκινητοδρόμους. Όπως είθισται, οι οδηγοί αναμένεται να βιώσουν κάποιες καθυστερήσεις στους σταθμούς των διοδίων, και θα χρειαστεί να εξοπλιστούν με αρκετή υπομονή.

Αναμφίβολα, την ταλαιπωρία μπορεί να καταπραΰνει ο γνωστός πλέον πομποδέκτης (e-pass) τον οποίο μπορούν να προμηθευτούν οι οδηγοί εύκολα, και τους επιτρέπει να διέρχονται σε χρόνο… ρεκόρ από τις ειδικές ηλεκτρονικές λωρίδες που διαθέτουν όλοι σταθμοί διοδίων.

διόδια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. Κατά τη διέλευση του οχήματος από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, και εφόσον είναι σωστά τοποθετημένος ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης, το σύστημα «διαβάζει» τη συσκευή, εντοπίζει το λογαριασμό, αφαιρεί το αντίτιμο του διοδίου τέλους και η μπάρα σηκώνεται αυτόματα.

Υπάρχει λύση για όσους δεν έχουν e-pass;

Όπως, ωστόσο, αποδεικνύεται από τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται έξω από τους σταθμούς διοδίων, πολλοί οδηγοί είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε λόγω… βαρεμάρας δεν έχουν φροντίσει να εξοπλιστούν με αυτή τη «μαγική» συσκευή.

Ακόμα και για αυτούς, όμως, δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας, καθώς υπάρχουν οι λωρίδες με τα αυτόματα ταμεία. Μέχρι πρόσφατα, η δυνατότητα πληρωμής αποκλειστικά με κέρματα ίσως καθιστούσε τις εν λόγω λωρίδες κάπως μη ελκυστικές.

διόδια πράσινη λωρίδα

Σήμερα, ωστόσο, δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να πληρώσει και ανέπαφα με την κάρτα του, μετατρέποντας τη διαδικασία διέλευσης από τις μπάρες των διοδίων σε παιχνιδάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός μπορεί να διακρίνει εύκολα τις εν λόγω λωρίδες, καθώς φέρουν ευδιάκριτες πινακίδες με πράσινο χρώμα.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ