Οι άγνωστες λειτουργίες που κρύβει η πόρτα του αυτοκινήτου μου –Τι πρέπει να γνωρίζω

Car door

Παρόλο που τα κουμπιά στην πόρτα ενός αυτοκινήτου είναι γνωστά σε όλους τους οδηγούς δεν ισχύει το ίδιο και για τις λειτουργίες που κρύβουν και μπορεί να μας φανούν χρήσιμες.

Τα συστήματα των σύγχρονων αυτοκινήτων, ακόμη και τα πιο απλά από αυτά, συγκεντρώνουν πολλές φορές λειτουργίες που θα αποτελούσαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας πριν από δύο δεκαετίες.

Σίγουρα οι άγνωστες λειτουργίες που ακολουθούν δεν είναι τόσο hi-tech. Μπορούν ωστόσο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην καθημερινότητα ενός οδηγού και να την κάνουν πιο εύκολη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και δεν είναι διαθέσιμες από όλους τους κατασκευαστές σε όλα τα καινούργια μοντέλα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι καλό να τις γνωρίζετε και να τις δοκιμάσετε και στο δικό σας αυτοκίνητο την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

Τα κουμπιά που βρίσκονται στην πόρτα του οδηγού, εκτός από τα αυτονόητα, εκτός από τη λειτουργία των παραθύρων και το κεντρικό κλείδωμα των πορτών, ενδέχεται να «κρύβουν» και δύο ακόμη σχετικές λειτουργίες που μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες στον οδηγό του αυτοκινήτου.

Η πρώτη λειτουργία αφορά το κουμπί που κλειδώνει με ένα πάτημα του όλες τις πόρτες του αυτοκινήτου. Αν κρατήσετε το εν λόγω κουμπί πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα (περίπου πέντε), τότε ενεργοποιείτε το αυτόματο κλείδωμα για όλες τις πόρτες του αυτοκινήτου, όταν η ταχύτητα κίνησης ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο βρίσκεται συνήθως στα 15 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρομοίως, αν στην πόρτα του οδηγού υπάρχει και κουμπί που ξεκλειδώνει όλες τις πόρτες τότε σε παρατεταμένο πάτημα, για αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ενεργοποιείται η λειτουργία που ξεκλειδώνει αυτόματα όλες τις πόρτες, αν αφαιρέσετε το κλειδί από τον κεντρικό διακόπτη της μίζας με σκοπό να βγείτε από το αυτοκίνητο.

Τέλος, για τα αυτοκίνητα που φέρουν θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες είναι καλό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημά τους όχι μόνο για να τους ξεθαμπώσετε αλλά και για να εξατμίσετε και τις σταγόνες του νερού που μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί στα κάτοπτρά τους και σας εμποδίζουν από το να δείτε καθαρά τι γίνεται πίσω σας όταν οδηγείτε.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ