Οι Άγγλοι αποθεώνουν την Ελλάδα: Ποιο ταξίδι λένε ότι πρέπει να κάνουν όλοι μια φορά στη ζωή τους

Greece road

Τα μοναδικής ομορφιάς μέρη που βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα αποθεώνει η βρετανική Telegraph σε αφιέρωμά της.

«Τα επικά ευρωπαϊκά οδικά ταξίδια που πρέπει να κάνετε στη ζωή σας» τιτλοφορείται άρθρο της βρετανικής Telegraph, μέσω του οποίου συστήνει στους αναγνώστες της να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό τους και να περιηγηθούν σε κάποιες ξεχωριστής ομορφιάς γωνιές της Ευρώπης.

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η χώρα μας, αυτός ο ευλογημένος τόπος με τις αναρίθμητες ομορφιές που «μαγεύουν» ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Αθήνα-Δελφοί-Ναύπλιο
Το ταξίδι που προτείνει η Telegraph
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Telegraph υμνεί την ευκολία με την οποία ο επισκέπτης της Αθήνας μπορεί να αποδράσει από την πρωτεύουσα και μέσα σε λίγες ώρες να βρεθεί σε μέρη αστείρευτου κάλλους και πολιτιστικού πλούτου, ενώ προτείνει ένα ταξίδι από την ελληνική πρωτεύουσα στους Δελφούς και από εκεί στο Ναύπλιο,

δελφοί Ελλάδα

Ειδικότερα, οι Άγγλοι συστήνουν στον ταξιδώτη μια επίσκεψη στους Δελφούς, το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, με σημαντικότερα αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τον Ναό του Απόλλωνα, το Αρχαίο Θέατρο Δελφών, το Θησαυρό των Αθηναίων, την Ιερά Οδό, την Κασταλία Πηγή και τον Θόλο της Αθηνάς Προναίας.

Στη συνέχεια, με αφετηρία του Δελφούς, η Telegraph καθοδηγεί τον ταξιδιώτη στο Ναύπλιο, σε μια διαδρομή άνω των 250 χλμ. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες και σύμφωνα με τον αρθρογράφο οι συμμετέχοντες σε αυτό το ξεχωριστό road trip θα ανταμειφθούν με μοναδικής ομορφιάς τοπία. Το Ναύπλιο αποθεώνεται για την ενετική αρχιτεκτονική του, τα τουρκικά τζαμιά του και τις παραδοσιακές ταβέρνες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ναύπλιο Ελλάδα

Τα υπόλοιπα road trips στην Ευρώπη

Ξεχωριστή αναφορά επίσης γίνεται, επίσης, μεταξύ άλλων - στον "Ring Road", μια κυκλική διαδρομή μήκους 1.328 χλμ. στην Ισλανδία, τον Atlantic Road στη Νορβηγία που τον «καταπίνουν» τα κύματα, αλλά και στο ταξίδι στις λίμνες της Ιταλίας που είναι περιτριγυρισμένες από παραμυθένιες εικόνες. H πιο διάσημη λίμνη στην Ιταλία είναι η Κόμο, ένας φημισμένος προορισμός για μια ημερήσια εκδρομή για όσους επισκέπτονται το Μιλάνο.

- Νορβηγία - Atlantic Road (788 χλμ.)
- Iσλανδία - Ring Road (1.319 χλμ.)
- Γαλλία - Bordeux and the Loire (1.874 χλμ)
- Ιταλία - Italian Lakes (402 χλμ.)
- Ιρλανδία - The Wild Atlantic Way (1.615 χλμ.)
- Ισπανία - The North Coast (700 χλμ.)
- Σλοβενίά - The Julian Alps (419 χλμ.)

Νορβηγία - Atlantic Road
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ