Αυτό ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο των Ρώσων κατασκόπων

Volga GAZ-24

Στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, δεν ήταν καθόλου καλό νέο για κάποιον ξένο διπλωμάτη στη χώρα να βλέπει στους καθρέπτες του αυτό το Volga GAZ-24.

Το τετράτροχο αυτό έμβλημα της σοβιετικής αυτοκινητικής αισθητικής ήταν το αγαπημένο των μυστικών υπηρεσιών της KGB - και μην αφήνετε να σας ξεγελά η συντηρητική του εμφάνιση και οι εικόνες οικογενειακής γαλήνης των διαφημίσεών του στην εποχή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κινητήρας στο καπό του είχε αντικατασταθεί από έναν θηριώδη V8, που απέδιδε 200 ίππους και μπορούσε να καταδιώξει σχεδόν κάθε άλλο αυτοκίνητο της εποχής – αγγίζοντας τελική ταχύτητα μέχρι και 200 km/h. Ο κινητήρας αυτός προερχόταν από τη μεγάλη λιμουζίνα GAZ-13 Chaika.

Και τώρα ξεκινούν τα «κατασκοπευτικά»: παρότι διέθετε αυτόματο κιβώτιο, στην κονσόλα του είχε τοποθετηθεί ένας απόλυτα φυσιολογικός επιλογέας ταχυτήτων και πεντάλ συμπλέκτη, που δεν είχαν ωστόσο καμία λειτουργικότητα. Υπήρχαν για να παραπλανούν τον θεατή, ότι πρόκειται για ένα κοινό, οικογενειακό GAZ-24.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις αυξημένες ανάγκες εξαγωγής των καυσαερίων χρειαζόταν δύο επιπλέον απολήξεις της εξάτμισης, αλλά αυτές ήταν επιμελώς κρυμμένες πίσω από τον προφυλακτήρα. Το μόνο που πρόδιδε ότι διέθετε μεγαλύτερο και ισχυρότερο κινητήρα ήταν ο χαρακτηριστικός βρηχυθμός του V8, που αν ήσουν πολύ κοντά του για να τον ακούς σήμαινε ότι μάλλον βρισκόσουν σε μπελάδες.

Έπειτα, ένα μεγάλο τμήμα του χώρου αποσκευών καταλαμβάνονταν από τον βαρύ και ογκώδη εξοπλισμό επικοινωνιών, ενώ ο οδηγός είχε στη διάθεσή του ορισμένα κρυμμένα τρικ - όπως τη δυνατότητα να απενεργοποιεί έναν από τους δύο προβολείς, ώστε στο σκοτάδι το Volga αυτό να δίνει την εντύπωση μοτοσικλέτας για να μην εγείρει υποψίες στον καταδιωκόμενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις δεκαετίες μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν πλέον σχετικά ανώδυνο να βγει στην επιφάνεια αυτό το τροποποιημένο Volga GAZ-24 της KGB - και παρότι το παρακάτω video είναι σε ρωσική γλώσσα, μπορείτε να δείτε πολλές από τις λεπτομέρειές του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ