Άφαντο το ελληνικό SUV Keraboss: Πλήρης απογοήτευση από τις πωλήσεις του

keraboss elliniko suv

Ελάχιστα είναι τα Keraboss που ταξινομήθηκαν το 2022 στην ελληνική αγορά, παρά τον φιλόδοξο ετήσιο στόχο της εταιρείας για 70 πωλήσεις.

Κατώτερη των προσδοκιών είναι η εμπορική πορεία του ελληνικού αυτοκινήτου Keraboss Super K, ενός SUV που κατασκευάζεται από την εταιρεία Keraboss Cars Manufacturing και διακρίνεται για τις μικρές του διαστάσεις και τη δυναμική του εμφάνιση που παραπέμπει σε στρατιωτικό όχημα.

Οι «φτωχές» εμπορικές επιδόσεις του SUV αποδεικνύονται από το γεγονός ότι στο σύνολο του 2022 έχουν ταξινομηθεί μόλις 3 μονάδες, αφού ούτε τον Δεκέμβριο ταξινομήθηκε κάποιο αυτοκίνητο. Πρόκειται για έναν αριθμό που απέχει κατά πολύ από τον ετήσιο στόχο των 70 πωλήσεων που είχε θέσει η εταιρεία κατά το λανσάρισμα του οχήματός της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ελληνικό SUV Keraboss πωλήσεις

Η τελευταία ταξινόμηση του Keraboss Super K καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η προηγούμενη είχε σημειωθεί στις αρχές του καλοκαιριού και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2022, όταν και είχε παρουσιαστεί. Το πρώτο SUV Keraboss είχε ταξινομηθεί τον Μάρτιο.

Αναμφίβολα, το Keraboss Super K αποτελεί ένα πρότζεκτ που αξιοποιεί την ελληνική τεχνογνωσία και διαφημίζει τη χώρα μας στο εξωτερικό, αλλά οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί κατά την παρουσίασή του δεν έχουν δικαιωθεί από την εμπορική του πορεία μέχρι σήμερα.

ελληνικό SUV Keraboss πωλήσεις
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό, χειροποίητο SUV ανήκει στην ειδική κατηγορία οχημάτων Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής) και φέρει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και εγκρίσεις προκειμένου να κυκλοφορεί νομότυπα στους ελληνικούς δρόμους.

Έχει μήκος 3.375 χλστ., πλάτος 1.560 χλστ. και ύψος 1.590 χλστ., την ίδια ώρα που το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.150 χλστ. και το βάρος του οχήματος περιορίζεται στα 840 κιλά.

ελληνικό SUV Keraboss πωλήσεις

Για την κίνηση του Keraboss Super K φροντίζει ένας βενζινοκινητήρας 1.000 κ.εκ. της Mitsubishi ο οποίος βρισκόταν και στο smart δεύτερης γενιάς, παράγοντας 72 ίππους. Το μοτέρ πλαισιώνεται από 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και η τελική ταχύτητα του SUV ανέρχεται σε 145 χλμ./ώρα.

Το Keraboss κατασκευάζεται στα εδάφη της χώρας μας από ελληνικά χέρια, αλλά δεν γίνεται να αποσιωπηθεί το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη άλλων κατασκευαστών, όπως είναι ο κινητήρας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην ξεχνάμε, τέλος, ότι το εσωτερικό του SUV βασίζεται στο παλιό smart, την ίδια ώρα που ενσωματώνονται ανταλλακτικά άλλων οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ