Προσοχή σε αυτούς τους αερόσακους -Έχουν ήδη σκοτώσει 10 άτομα

Can airbags kill you 1

Πριν από λίγες μέρες, η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) δημοσίευσε ότι αερόσακοι κινεζικής προέλευσης, ευθύνονται για δέκα θανάτους και δύο σοβαρούς τραυματισμούς τα τελευταία τρία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, οι αερόσακοι της Jilin Province Detiannuo Safety Technology Co., Ltd. (DTN), που ιδρύθηκε το 2009 στο Σίπινγκ της Κίνας, αντί να φουσκώσουν τον αερόσακο για να προστατεύσουν τον οδηγό, εξερράγησαν, στέλνοντας μεγάλα μεταλλικά θραύσματα στο στήθος, τον λαιμό, τα μάτια και τα πρόσωπα των οδηγών.

Μέχρι στιγμής, όλα τα γνωστά τροχαία ατυχήματα έχουν συμβεί με δύο συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά η NHTSA δεν έχει επαρκείς πληροφορίες για να επιβεβαιώσει ότι ο κίνδυνος περιορίζεται σε αυτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσίευσε στις 2 Απριλίου η αρμόδια αρχή, η έρευνα για τους αερόσακους DNT, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2025, και διαπιστώθηκε ότι οι αερόσακοι εισήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από άγνωστους εισαγωγείς, πιθανώς παράνομα. Για τον λόγο αυτό, η NHTSA δε κατάφερε να συγκεντρώσει επαρκείς πληροφορίες για να εκτιμήσει με βεβαιότητα τον αριθμό αυτών των αερόσακων στην Αμερική.

airbag

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας προτρέπει τους ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων να μάθουν το ιστορικό του οχήματός τους και «Εάν ένα όχημα έχει εμπλακεί σε προηγούμενο ατύχημα όπου ενεργοποιήθηκε ο αερόσακος, θα πρέπει να ελεγχθεί αμέσως από έναν αξιόπιστο μηχανικό για να διασφαλιστεί ότι ο αερόσακος είναι μια νόμιμη αντικατάσταση ισοδύναμη με τον αρχικό».

Η έρευνα συνεχίζεται και «σύμφωνα με το νόμο, η NHTSA πρέπει να ζητήσει δημόσια σχόλια και να παράσχει στην DTN την ευκαιρία να παρουσιάσει πληροφορίες που αμφισβητούν την απόφαση». Η NHTSA αναφέρει ότι εξετάζει επίσης εάν θα είναι απαραίτητη η απαγόρευση των πωλήσεων αυτών των αερόσακων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ