Ο γηραιότερος νέος οδηγός στον κόσμο: 95χρονος παίρνει για πρώτη φορά δίπλωμα οδήγησης

95χρονος οδηγός δίπλωμα οδήγησης

Ορμώμενος από ένα πρωτόγνωρο πείσμα, ο 95χρονος αγνόησε τις νουθεσίες των εκπαιδευτών και μετά από ατελείωτο διάβασμα κατάφερε να πάρει στα χέρια του το δίπλωμα οδήγησης.

Η απόκτηση διπλώματος οδήγησης αποτελεί μία στιγμή-σταθμό στη ζωή κάθε πολίτη, μιας και του προσφέρει τη δυνατότητα να κάτσει πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου και να ανακαλύψει με αυτό τον κόσμο.

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων αποκτά άδεια οδήγησης κατά την ενηλικίωση ή λίγα χρόνια αργότερα. Υπάρχει, ωστόσο, και μία κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι – για διάφορους λόγους – δεν καταφέρνουν να πάρουν ποτέ στα χέρια τους αυτό το πολυπόθητο έγγραφο.

95χρονος οδηγός δίπλωμα οδήγησης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή την κατηγορία θα άνηκε ένας 95χρονος από την Κίνα, αν μία μέρα δεν περνούσε το κατώφλι μιας σχολής οδηγών, ζητώντας από τους υπαλλήλους της να τον εκπαιδεύσουν ώστε να λάβει στα χέρια του – έστω και στα γεράματα – το δίπλωμα οδήγησης. Πρόκειται για τον Wei Xu, ο οποίος γεννήθηκε το 1928 και ζει στη Σανγκάη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Autohome, όταν οι υπάλληλοι της σχολής οδηγών αντίκρισαν τον κύριο Wei Xu κατακλύστηκαν από έντονες απορίες, ενώ πολλοί επιχείρησαν να του αλλάξουν γνώμη. Ο 95χρονος, ωστόσο, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση, αγνοώντας τις νουθεσίες των υπαλλήλων.

95χρονος οδηγός δίπλωμα οδήγησης

«Μην κοιτάται την ηλικία μου. Τα μάτια μου και τα αυτιά μου λειτουργούν κανονικά, ενώ το μυαλό μου είναι φωτεινό», ήταν τα λόγια του Wei Xu με αποδέκτες τους δύσπιστους δασκάλους οδήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπαιδευτές, άλλωστε, δεν μπορούσαν να απαγορεύσουν στον ηλικιωμένο να λάβει μέρος στο θεωρητικό και πρακτικό σκέλος των μαθημάτων οδήγησης, δεδομένου ότι από το 2020 δεν υπάρχει ανώταρο όριο ηλικίας για τους υποψήφιους οδηγούς. Επίσης, ο Wei Xu κατάφερε να περάσει με επιτυχία τις δοκιμασίες που αφορούσαν στη μνήμη, την αντίδραση και τις νοητικές ικανότητες.

Αυτό, ωστόσο, που εξέπληξε τους εκπαιδευτές ήταν το γεγονός ότι η αίσθηση του δρόμου που είχε ο 95χρονος και η αντίληψή του στις αυξομειώσεις της ταχύτητας… θύμιζαν 20χρονο.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ηλικιωμένος αφορούσε στις θεωρητικές εξετάσεις, δεδομένου αυτές διενεργούνται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, την ίδια ώρα που οι υπό εξέταση ερωτήσεις φτάνουν τις 1.500.

95χρονος οδηγός δίπλωμα οδήγησης

Ούτε έλλειμα γνώσεων πάνω στις νέες τεχνολογίες δεν στάθηκε εμπόδιο στον κύριο Wei Xu ο οποίος στεκόταν πίσω από τον υπολογιστή για περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αστείρευτο πείσμα του 95χρονου ήταν αυτό που του εξασφάλισε την επιτυχία στις εξετάσεις και την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης.

Και πλέον μπορεί να απολαμβάνει τα γηρατιά του ταξιδεύοντας με τη γυναίκα του σε μέρη που μέχρι πρότινος δεν είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί.

95χρονος οδηγός δίπλωμα οδήγησης

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ